Μάχη με το χρόνο και τις ακυρώσεις παραγγελιών δίνει το F 35.Βίντεο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οκτώ άλλες χώρες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της νέα F-35 Joint Strike Fighter υπογράμμισαν την πλήρη και συνεχή υποστήριξη τους στο πρόγραμμα,μεταδίδει το Reuters.

Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζει να αναβάλει τις παραγγελίες για 179 αεροσκάφη κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών και τις πληροφορίες για τεχνικά προβλήματα και αναπτυξιακά προβλήματα , μια δήλωση που έρχεται από τον Καναδά, αναφέρεται σε «ικανοποιητική πρόοδο» όσον αφορά στο πρόγραμμα.

Ο Julian Fantino, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας του Καναδά , παρέθεσε δείπνο την Πέμπτη στην πρεσβεία της χώρας του στην Ουάσιγκτον, με την ευακιρία συνάντησης που έγινε με εκπροσώπους όλων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ο Καναδός υπουργός υποστήριξε ότι η χώρα του θα επιμείνει στην αντικατάσταση των F 18 με τα F 35.

Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να καθησυχάσουν τις χώρες-εταίρους του προγράμματος λέγοντας ότι “η Ουάσινγκτον παραμένει δεσμευμένη στο πρόγραμμα”.

Ωστόσο παρά τα μεγάλα λόγια,το F 35 αμφισβητείται. Δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που πάνε πίσω τις παραγγελίες τους. Η Ιταλία “έκοψε” το 30% της παραγγελίας των 131 αεροσκαφών κι έπεται συνέχεια.

Ακόμη και η Ιαπωνία η οποία προσφάτως ανακοίνωσε την επιλογή της να αγοράσει 42 F 35,έχει αρχίσει να συζητά για ακύρωση αν η τιμή του συνεχίζει να ανεβαίνει ή αν οι χρόνοι παράδοσεις πάνε κι άλλο πίσω.

Πολλά θα αποκαλυφθούν για τις προθέσεις των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στις 14 και 15 Μαρτίου ,όταν εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν στην Αυστραλία και θ΄ ανοίξουν τα χαρτιά τους σχετικά με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει.

Προς το παρόν η Lockheed Martin προσπαθεί με αντίπαλο το χρόνο και την ανυπομονησία των χωρών που περιμένουν να δουν πραγματική και γρήγορη πρόοδο να πείσει ότι το F 35 θα είναι το αεροσκάφος του μέλλοντος.Του όχι πολύ μακρυνού όμως,γιατί οι ακυρώσεις παραγγελιών όλο και αυξάνονται.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ F 35