Μπλέκουν Μεϊμαράκη στα υποβρύχια,μέσω Βασιλάκου!

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο πρώην Γενικός Διευθυντής Ε.Βασιλάκος στον πρώην ΥΕΘΑ Ε.Μεϊμαράκη,έχει μεγάλο παρσκήνιο, όπως τουλάχιστον πιστεύουν συνεργάτες του.

Ο πρώην ΥΕΘΑ,λένε πηγές από το περιβάλον του έχει πειστεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ότι μπορεί για να τον οδηγήσει σε περιπέτειες,ανάλογες με αυτές του Άκη Τσοχατζόπουλου. Μπορεί; “Θα κάνουν την τρίχα ,τριχιά”,λένε,συνεργάτες του Μεϊμαράκη.

Σ΄ αυτή τη προσπάθεια θεωρούν ότι πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει -ηθελημένα ή αθέλητα δεν το διευκρινίζουν- ο Βαγγέλης Βασιλάκος.

Τα όσα είπε για την περίοδο που πολιτικός του προϊστάμενος ήταν ο Μεϊμαράκης δεν μπορούν να συγκριθούν σε σκληρότητα αλλά και σε υποννοούμενα για τη περίοδο που ο Βασιλάκος βρέθηκε υπό την ηγεσία Βενιζέλου. Και θα πείτε ότι υπό τον Μεϊμαράκη ο πρώην ΓΔΕ βρέθηκε για σχεδόν πέντε χρόνια και με τον Βενιζέλο, ένα σκάρτο. Ωστόσο τα χρήματα που δόθηκαν στους Γερμανούς αυτό το τελευταίο χρόνο δεν ήταν λίγα.Αντιθέτως.

Τι είπε για τον Μεϊμαράκη ο Βασιλάκος ,το οποίο θα μπορούσε να “αξιοποιηθεί” από το ΠΑΣΟΚ για να στήσει…δίκες;

• “Κατά την άποψη μου, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για τις απαράδεκτες συμβατικές προβλέψεις, την υπερτιμολόγηση και την κακή εκτέλεση των συμβάσεων και οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Άμυνας επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας ευθύνονται για την καταβολή πληρωμών ενώ οι συμβάσεις εκτελούνταν πλημμελώς ή καθόλου. Το αν οι ενέργειες αυτές έγιναν από λάθος εκτίμηση ή δόλο είναι ζήτημα προς διερεύνηση και διαλεύκανση από την παρούσα ή άλλη Επιτροπή, αλλά σε κάθε περίπτωση οι ενέργειες αυτές προξένησαν βλάβη στο δημόσιο συμφέρον, η οποία μάλιστα θα μπορούσε και να ποσοτικοποιηθεί”. Ο πρώην ΓΔΕ λοιπόν αφήνει τελείως ακάλυπτο τον πολιτικό του προϊστάμενο και δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο του δόλου!
• “Το Νοέμβριο του 2006, εν μέσω επίπονων διαπραγματεύσεων και έμμεσων απειλών από τη γερμανική εταιρεία, το Υπουργείο Άμυνας καταβάλλει στα ΕΝΑΕ πληρωμή 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη σύμβαση του εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων τύπου 209, παρά την αντίθεση της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών”. Δεύτερο καρφί. “Εγώ του είπα να μην πληρώσει τα 30 εκατομμύρια, εκείνος τα ΄δωσε”.
• “Το καλοκαίρι του 2009 το Υπουργείο Άμυνας κατέβαλε ποσό 105 εκατομμυρίων ευρώ στη γερμανική πλευρά, παρά την έγγραφη αντίθεση της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, έγγραφο το οποίο, σύμφωνα με όσα γνωρίζω, δεν ευρίσκεται στο αρχείο του ΓΕΝ και χαρακτηρίστηκε από τον τότε  Υπουργό Άμυνας κ. Μεϊμαράκη ως μη υπάρχον, και τον Σεπτέμβριο του 2009, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, η γερμανική εταιρεία κατήγγειλε και τις δύο συμβάσεις των υποβρυχίων”.Τρίτο καρφί. “Εγώ του είπα να μην πληρώσει τα 105 εκατομμύρια,εκείνος τα πλήρωσε”.
• “ Κατά την άποψη μου, λοιπόν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για τις απαράδεκτες συμβατικές προβλέψεις, την υπερτιμολόγηση και την κακή εκτέλεση των συμβάσεων και οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Άμυνας επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας ευθύνονται για την καταβολή πληρωμών ενώ οι συμβάσεις εκτελούνταν πλημμελώς ή καθόλου. Το αν οι ενέργειες αυτές έγιναν από λάθος εκτίμηση ή δόλο είναι ζήτημα προς διερεύνηση και διαλεύκανση από την παρούσα ή άλλη Επιτροπή, αλλά σε κάθε περίπτωση οι ενέργειες αυτές προξένησαν βλάβη στο δημόσιο συμφέρον, η οποία μάλιστα θα μπορούσε και να ποσοτικοποιηθεί”.Τέταρτο καρφί που τα λέει όλα.
• Αντιθέτως για τον δεύτερο υπουργό Άμυνας που υπηρέτησε, τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Βασιλάκος είναι σαφώς πιο ήπιος. Για τα 300.000.000 ευρώ που συμφώνησε να πάρουν οι Γερμανοί προκειμένου …να μας κάνουν τη χάρη και να δώσουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον Σάφα, απλά αναφέρει ότι τον “συμβούλευσε” να τα δώσει σε δόσεις μεγαλύτερης διάρκειας.
• Είναι λογικό η κατάθεση Βασιλάκου και οι ατυχέστατες σε κάποιες περιπτώσεις διατυπώσεις του ,να έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Ωστόσο όπως επισημαίνεται από όσους παρακολουθήσαν τη κατάθεση Βασιλάκου , “τίποτα απ΄ όσα είπε δεν…του ξέφυγε,πολύ απλά ,γιατί όλα τα είχε γραμμένα”. Γι΄ αυτό και υπάρχει πλέον σε κύκλους της ΝΔ ,η βεβαιότητα ότι ο κ.Βασιλάκος χρησιμοποιείται ως “όπλο” της κυβέρνησης που έχει στοχεύσει εναντίον του κ.Μεϊμαράκη. Ποιος θα πατήσει τη σκανδάλη; Τα όσα λέει ο κ.Βασιλάκος στις καταθέσεις του από μόνα τους δεν λένε τίποτα.