ΝΔ για ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ο υπεύθυνος της ΝΔ για θέματα Άμυνας Μαργαρίτης Τζήμας, με αφορμή τις εξελίξεις στα ναυπηγεία Ελευσίνας δήλωσε :

«Η Νέα Δημοκρατία προειδοποίησε έγκαιρα δια της κοινοβουλευτικής οδού, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την τραγική κατάσταση, στην οποία περιήλθαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε πως δεν υπάρχει θέμα και πως καταβάλλει προσπάθειες. Μάλιστα σε απάντηση της πιο πρόσφατης ερώτησης που καταθέσαμε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλος, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι: «για το ΥΠΕΘΑ και το Πολεμικό Ναυτικό η συνεργασία με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου είναι εξίσου κρίσιμη με τη συνεργασία με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς για τη χώρα μας συγκροτούν μια εθνική βιομηχανία». Υποστήριξε ότι: «καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από το ΥΠΕΘΑ για την στήριξη των Ναυπηγείων Ελευσίνας» και πρόσθεσε ότι αυτό γίνεται «με άλλες ξένες κυβερνήσεις που ενδιαφέρονται για προγράμματα κρίσιμα και για το ναυπηγείο».
Έλεγε ψέματα η κυβέρνηση ή είναι ανίκανη να διαχειριστεί και το ζήτημα των ναυπηγείων που, πέραν των άλλων, οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους; 
Έτσι διαχειρίζονται μια εθνική βιομηχανία;
Βέβαιο είναι πως η πολιτική και η απραξία της οδηγούν σε κλείσιμο την εταιρεία και σε απόγνωση 1300 εργαζόμενους και άλλους τόσους που ασχολούνται γύρω από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Ούτε στην εθνική αυτή βιομηχανία υπήρξε σχέδιο και προοπτική από την κυβέρνηση του Μνημονίου.
Οι πολίτες πλέον το καταλαβαίνουν κάθε μέρα. Αυτή η κυβέρνηση ερημώνει ολόκληρη την Ελλάδα. Μετά τα καταστήματα που βάζουν λουκέτα, τώρα κλείνουν και οι εθνικές μας βιομηχανίες.
Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από αυτό το σκορποχώρι που μας κυβερνά;
Τελικά, πότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο;».