Νέες ανησυχίες και συζητήσεις για τη τύχη του F 35 στην Αυστραλία!Δείτε το βίντεο

Συζητήσεις πολλές,το θέμα ένα,λύση -ακόμη- καμία! Ο λόγος για το F-35 και τα πολλά προβλήματά του. Αυτή τη φορά οι εκπρόσωποι των χωρών μελών του προγράμματος F-35 συναντήθηκαν στην Αυστραλία για ένα ακόμη γύρο συζητήσεων.

Οι δυσλειτουργίες,τα τεχνικά προβλήματα και φυσικά το οικονομικό κόστος του αεροσκάφους που δεν λέει να σταθεροποιηθεί κι ανεβαίνει συνεχώς,είναι τα μεγάλα θέματα που απασχολούν όσες χώρες έχουν εμπλακεί στο πρόγραμμα.

Από το Σίδνεϊ, της Αυστραλίας, ο Τζον Τόμσον ,από τους επικεφαλής του προγράμματος από τις ΗΠΑ , δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “δεν θα υπάρξει καμία άλλη καθυστέρηση στο πρόγραμμα”. Κι εκτός από τους δημοσιογράφους βέβαια διαβεβαίωσε και τους εκπροσώπους
από τη Βρετανία, Αυστραλία, Τουρκία, Καναδά, Δανία, Νορβηγία, Ιταλία και Ολλανδία ,που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Ο Καναδάς εξετάζει την ακύρωση παραγγελίας 65 αεροσκαφών ,βάζοντας σε σκέψεις και τη Ιαπωνία που πρόσφατα είχε αποφασίσει να μπει στο “κλαμπ” του F −35.

Στο Σίδνεϊ οι Αμερικανοί προσπάθησαν να πείσουν τους υπόλοιπους ότι όλα από δω και πέρα θα πάνε καλά.

Παρά την επένδυση $ 382 δισεκατομμυρίων του προγράμματος F 35,εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια.

Η μεγαλύτερη ζημιά όμως έγινε πρόσφατα.

Με τη δημοσιοποίηση από το Πεντάγωνο τον περασμένο μήνα ότι οι ΗΠΑ επρόκειτο να αναβάλουν τα σχέδιά τους για 179 F-35 επικαλούμενες ανησυχίες για τον προϋπολογισμό, τώρα κι άλλες χώρες εκφράζουν τον ίδιο προβληματισμό.

Ο Τόμσον είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι βέβαιος ότι το πρόγραμμα θα φτάσει με επιτυχία στο τέλος του,αλλά πρόσθεσε ότι κάθε χώρα παίρνει μόνη τις αποφάσεις της για το τι θα κάνει.

Προς το παρόν αυτοί που λένε ανοιχτά ότι μένουν σταθεροί στο πρόγραμμα είναι η Βρετανία και η Αυστραλία. Κι αν έχουμε καταλάβει καλά και από τα όσα γράφουν οι εφημερίδες της γειτονικής χώρας και η Τουρκία,παραμένει στους πιστούς του F −35.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ