Ο Γερμανικός στρατός επέλεξε σύστημα της Intracom

Το σύστημα ενδοεπικοινωνίας WiSPR (Wideband Intercom & Secure Packet Radio) της INTRACOM Defense Electronics επελέγη από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Αμυντικής Τεχνολογίας & Προμηθειών (BWB) για να εξοπλίσει οχήματα του Γερμανικού Στρατού, μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Τα Συστήματα Ενδοεπικοινωνίας WiSPR προορίζονται για το πρόγραμμα μεσοπρόθεσμου εκσυγχρονισμού ενός αρχικού αριθμού αυτοκινουμένων πυροβόλων PzH2000 του Γερμανικού Στρατού. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann (KMW) σε δύο φάσεις που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση του πρωτοτύπου οχήματος και στη συνέχεια τη σειριακή αναβάθμιση που αναμένεται να αποφέρει περίπου 2,5 εκατ. Ευρώ για το σύστημα WiSPR.

Το WiSPR είναι ένα ψηφιακό σύστημα ενδοεπικοινωνίας τελευταίας γενεάς, το οποίο ενσωματώνει τη διεθνώς πρωτοποριακή τεχνολογία της δυναμικής αποθορυβοποίησης WiSPR-DNR, συμβάλλοντας σημαντικά στην μειωμένη επιχειρησιακή κόπωση, στην ασφάλεια και στην υψηλή καταληπτότητα της ομιλίας των χειριστών σε στρατιωτικά οχήματα υψηλού θορύβου. Το σύστημα παρέχει φωνητικές επικοινωνίες τεχνολογίας IP υψηλής ποιότητας καθώς και την ενσωματωμένη δυνατότητα της ασύρματης δικτύωσης φωνής, δεδομένων και video με το Ασφαλές Ασύρματο τοπικό δίκτυο WiSPR-WLAN. Αυτά τα χαρακτηριστικά δίνουν στο WiSPR ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για μια μεγάλη γκάμα στρατιωτικών οχημάτων και εφαρμογών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM Defense Electronics κ. Γεώργιος Τρουλλινός, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια ακόμη εξαγωγική επιτυχία του WiSPR το οποίο αποτελεί πλέον ένα “Brand Name” διεθνούς αναγνώρισης στο χώρο των στρατιωτικών επικοινωνιών. Η πρόσφατη αυτή εξέλιξη καταδεικνύει ότι οι επενδύσεις της εταιρείας μας στον τομέα της ανάπτυξης συστημάτων τεχνολογίας αιχμής αποδίδουν και παράλληλα επαυξάνουν τις προοπτικές μελλοντικών εξαγωγών της INTRACOM Defense Electronics».