Ο «επιστήθιος φίλος» του κ.Τ.Χάλακ,το γεύμα στο Κολωνάκι και ο άγνωστος Ι.Σάφα

“Επιστήθιο φίλο”,αποκαλεί σε επιστολή του ο κ.Τ.Χάλακ το κορυφαίο στέλεχος -δεξί χέρι του σημερινού ΥΕΘΑ- με το οποίο γευμάτισε χθες το μεσημέρι στο Κολωνάκι.

Ο κ.Χάλακ στην επιστολή του δηλώνει ότι το γεύμα αλλά και ο ίδιος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το φλέγον θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και δηλώνει ότι ούτε καν γνωρίζει τον πατριώτη του Λιβανέζο και ιδιοκτήτη τον Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σάφα.

Ο κ.Χάλακ γνωστός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου και ειδικά του Ανδρέα Παπανδρέου,έχει δει πολλές φορές το όνομά του να συνδέεται με τον χώρο των εξοπλισμών στη δεκαετία του 80. Αργότερα εμφανιζόταν και ως ένας από τους δανειστές του Ανδρέα Παπανδρέου,για την αγορά του σπιτιού στην Εκάλη,όπου έμεινε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Α.Παπανδρέου.

Ο “επιστήθιος φίλος” του κ.Χάλακ και συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου, είναι βέβαιο ότι αυτές τις ημέρες ,όπως και ο ΥΕΘΑ “πονοκεφαλιάζουν” με το ζήτημα των υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ,το οποίο συμπτωματικά σήμερα επανέρχεται στη δημοσιότητα μέσω δισέλιδου ρεπορτάζ στα Νέα.

Το πρόβλημα είναι γνωστό αλλά προς το παρόν άλυτο. Η ιδιοκτησία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ζητά δόσεις ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ που το ΥΕΘΑ από την εποχή Μπεγλίτη αρνείται να καταβάλει,αφού οι εργασίες για τα τρία “αδελφάκια” του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ,αλλά και για τα δύο νέα υποβρύχια που προέβλεπε η συμφωνία για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων στο Σάφα,δεν έχουν προχωρήσει.

Αναζητείται λύση λοιπόν που δεν είναι εύκολη,αφού ο Σάφα “πατάει” στη συμφωνία που υπέγραψε το Ελληνικό δημόσιο μαζί του και ο Αβραμόπουλος ξέρει ότι είναι δύσκολο τέτοιες μέρες να δώσει 105 εκατομμύρια για υποβρύχια που πλέον είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ποτέ θα πάρουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Τ.Χάλακ σε γεύμα με κορυφαίο αξιωματούχο του ΥΕΘΑ στο Κολωνάκι