Ο Άκης και τα όπλα του.Η πιθανή προφυλάκιση και η απαξίωση των όπλων που αγόρασε

Μπορεί να είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο πρώτος πολιτικός που θα μπει φυλακή; Πιθανόν.Θα το κρίνει η Δικαιοσύνη.Το πολιτικό σύστημα πάντως δείχνει να το επιθυμεί.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι πήρε μίζες για την αγορά οπλικών συστημάτων και όχι για την ποιότητά τους.Ο διαχωρισμός πρέπει να είναι ξεκάθαρος ,γιατί σε πολλά δημοσιεύματα και αναφορές στην υπόθεση του Α.Τσοχατζόπουλου ,είναι εμφανές ότι μαζί με τον πρώην υπουργό απαξιώνονται και τα οπλικά συστήματα που προμηθεύτηκαν οι ΕΔ.

Δεν λέμε ότι όλες οι επιλογές που έγιναν εκείνη τη περίοδο ήταν σωστές.Έγιναν όμως και τέτοιες.Με μίζες ή χωρίς. Και αφού τα πληρώσαμε όλοι εμείς οι φορολογούμενοι καλό θα είναι να μην επιτρέψουμε την απαξίωσή τους, αλλά να δούμε πως θα μπορέσουμε να τα εκμεταλλευτούμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Χαρκτηριστικό παράδειγμα είναι οι TOR M1. Το γεγονός ότι όπως λέει το κατηγορητήριο,στην αγορά τους έπεσε και μίζα δεν σημαίνει ότι το ρωσικό αντιαεροπορικό δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για τις οποίες αγοράστηκε.

Το ίδιο ισχύει και για τα υποβρύχια του ΠΝ ,τα οποία τα έχουμε χρυσωπληρώσει.Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ πλέον είναι ένα αξιόπιστιστο υποβρύχιο ,ένα αξιόλογο όπλο στο Αιγαίο και καλό θα είναι να πιέσουμε με κάθε τρόπο τους Γερμανούς που πήραν τα λεφτά να παραδώσουν και τα υπόλοιπα υποβρύχια.

Συνεπώς ας διαχωρίσουμε τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι αγορές και την επιχειρησιακή αξία αυτών.Μικρή ή μεγάλη ας την εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο μήπως και αποσβέσουμε εν μέρει έστω τα πάρα πολλά δις που πληρώσαμε.