Οι Ρώσοι Αρχηγοί κατηγορούν…τα ρωσικά όπλα,ως χειρότερα των δυτικών

Ανώτατοι Ρώσοι αξιωματούχοι της άμυνας επιμένουν,σύμφωνα με τη Pravda: Τα ρωσικά όπλα είναι ακόμη χειρότερα από τα δυτικά!

Η τελευταία δήλωση για το θέμα έγινε από τον Νικολάι Μακάροφ, Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας. Μέχρι τώρα είχαν εκφραστεί πορβληματισμοί για τα Καλάσνικοφ , ta τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών SVD και τα άρματα μάχης Τ-90 . Αυτή τη φορά, ο Μακάροφ επέκρινε τους πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων Smerch.

“ΤαΤ-90 υπολείπονται κατά πολύ των Ισραηλινών Merkava-MK4, ενώ οι Smerch είναι πολύ χειρότεροι από ό, τι τα ανάλογα συστήματα των ΗΠΑ”, είπε.

Ο Μακάροφ ισχυρίστηκε ότι το βεληνεκές των Merkava-4 είναι 6 χιλιόμετρα έναντι 2,5 χιλιομέτρων των Τ-90.

Οι Smerch χτυπούν στόχους σε ακτίνα των χιλιομέτρων ενώ οι HIMARS των ΗΠΑ, σε απόσταση έως 150 χιλιομέτρων.

Επιπλέον,ο Μακάροφ , δήλωσε, ότι το σύγχρονο στρατιωτικό υλικό της Ρωσίας δεν εγγυάται ένα υψηλό επίπεδο προστασίας για το προσωπικό στο πεδίο της μάχης. «Πρέπει να φτιάχνουμε υλικό που θα κρατήσει τους ανθρώπους στη ζωή σε οποιεσδήποτε συνθήκες», είπε.

Ο Αλεξάντερ Πόστνικοβ, διοικητής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων , δήλωσε ότι το υλικό που παράγεται από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία, ειδικά σε θωρακισμένα οχήματα το πυροβολικό και τα φορητά όπλα, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν αυτά του ΝΑΤΟ, ακόμα και τα Κινεζικά οπλικά συστήματα. Είπε επίσης ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολο για τη Ρωσία να αγοράζει τρία άρματα μαχής Leopard , αντί να δαπανά118 εκατομμύρια ρούβλια για την κατασκευή ενός Τ-90 .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία αγοράζει ήδη οπλικά συστήματα από άλλες χώρες. Εκτός από τα μικρά όπλα για ειδικές μονάδες, η Ρωσία αγοράζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ισραήλ, ελικοπτεροφόρα πλοία Mistral από τη Γαλλία, κ.λ.π

Ο Κονσταντίν Σίβκοβ , ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ακαδημίας γεωπολιτικών προβλημάτων υποστηρίζει ότι όλα αυτά οφείλονται στην πτώση της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας που ξεκίνησε από την εποχή του Γέλτσιν.

«Πολλές σημαντικές επιχειρήσεις άμυνα έκλεισαν. Τώρα θέλουν να καταστρέψουν την εθνική αμυντική βιομηχανία με την αγορά στρατιωτικού υλικού από το εξωτερικό. Είναι δυνατό να βελτιωθεί η κατάσταση, όμως. Κάποιος πρέπει να βάλει τα κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανικής αμυντικής παραγωγής”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

«Θανατηφόρα ομορφιά».Γυναίκα sniper του Κόκκινου Στρατού.Δείτε το βίντεο

Δείτε πως εκπαιδεύονταν οι πιλότοι της Σοβιετικής Ένωσης!Βίντεο