Οι αμερικανοί πιέζουν για την ακύρωση του διαγωνισμού του ΕΣΕΕΑ.Τι λένε στο ΥΕΘΑ.

Αμερικανικές εταιρείες πιέζουν για την ακύρωση του διαγωνισμού για το Ενεργοποιημένο Σύστημα Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας,ώστε με την έναρξη νέας διαδικασίας και με αλλαγές στις απαιτούμενες προδιαγραφές να μπορέσουν να διεκδικήσουν το έργο.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου μετέφερε τις αμερικανικές απόψεις στον υπουργό Εθνικής Άμυνας,ο οποίος ακόμη δεν έχει δώσει εντολή για την ακύρωση ή τη συνέχιση του διαγωνισμού,ο οποίος έχει φθάσει πλέον στο τελικό του στάδιο.

Αν και ο ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στην επιστολή του προς τον ΥΕΘΑ,την οποία αποκάλυψε χθες το Onalert κάνει λόγο για “κατανόηση” του υπουργού στην ανάγκη διακοπής του διαγωνισμού ,πηγές του ΓΕΕΘΑ ανέφεραν με εμφανή αγωνία, ότι “όσο δεν δίνεται εντολή διακοπής,ελπίζουμε ότι ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί αυτή τη φορα μετά από πολλές αναβολές που το κρατάνε ανοιχτό από το 2003!!! Το έργο κρίνεται απαραίτητο να γίνει γιατί απελευθερώνει τις επικοινωνιες των ΕΔ από τις υποδομές του ΟΤΕ,που ελέγχονται από το 2009 από Γερμανούς.

Από το γραφείο του κ.Βενιζέλου δεν υπήρξε το παραμικρό σχόλιο για το θέμα,ούτε υπήρξε διάθεση να ερμηνευθεί η κατανόηση που λέει ότι διαπίστωσε ο κ.Γραμματίδης,η οποία δεν προκύπτει από πουθενά.

Αντιθέτως κάποιοι -ελάχιστοι- από το ΓΕΕΘΑ επιιχείρησαν να ταυτίσουν το έγγραφο που δημοσιοποιήσαμε με επιτολή εταιρειών -ελληνικών- που είχε σταλεί στους δύο υπουργούς. Για να μην μπερδεύονται αν θέλουν μπορούμε να τους στείλουμε όλα τα έγγραφα. Θα βρουν και την επιστολή -με την οποία δεν ασχοληθήκαμε- και το έγγραφό τους. Η ανησυχία τους πάντως έχει ένα ενδιαφέρον,δημοσιογραφικό.