Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ απαντούν στη διοίκηση για τη κατάληψη των γραφείων.

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ απαντούν στη διοίκηση της εταιρείας η οποία υποστήριζε ότι για την κατάληψη των κεντρικών γραφείων ευθύνεται μία μικρή μειοψηφία και εξηγούν γιατί προχώρησαν σ΄ αυτή τη μορφή διαμαρττυρίας:

12 μηνες στα ΕΑΣ, η Διοικηση της εταιρειας η δικη μας τροικα (ΑΝΔΡΙΑΝΗΣ-ΤΡΥΦΙΑΤΗΣ-ΦΕΛΩΝΗΣ) εναν απολογισμο εχει να παρουσιασει: ΔΙΑΛΥΣΗ των παντων.

Και σημερα εχουν το θρασος με ενα επαισχυντο δελτιο τυπου να ριχνουν τα βαρη στους εργαζομενους και να συκοφαντουν τον αγωνα μας με ψεματα και ανακριβειες. ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ οτι δεν εγινε καταληψη απο μερικους εργαζομενους.Η αποφαση για καταληψη της κεντρικης διοικησης και για 24 ωρες επαναλαμβανομενες απεργιες στα εργοστασια παρθηκε με ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της Κοινης Γενικης Συνελευσης των εργαζομενων Υμμητου-Αιγιου-Λαυριου-Μανδρας-Ελευσινας-Κεντρικων.

Ειναι η υστατη ενεργεια που κανουμε για να σταματησουμε το ξεπουλημα και τη διακοπη λειτουργιας της εταιρειας που μεθοδευει η κυβερνηση με την πολιτικη των μεσοπροθεσμων μνημονιων και εφαρμοζει πιστα η διοικηση. Απανταμε στα ψεματα τους με τη σειρα που τα εγραψαν:

Ψεμα 1ο:Τα χρεη της εταιρειας δεν ειναι οσα λενε.

Απλα τα φουσκωνουν για να ταιριαξει στο καδρο του ξεπουληματος η τελευταια παραγωγικη αμυντικη βιομηχανια.Και βεβαια πουθενα δεν αναφερουν οτι ευθυνη για τα χρεη και τα ελλειματα των Ε.Α.Σ δεν εχουν οι εργαζομενοι, αλλα διαχρονικα οι διοικησεις και οι κυβερνησεις.

Ψεμα 2ο:Δεν εχουν εξασφαλισει παρα μονο τα χρηματα για το επιδομα αδειας (200 Ευρω!!!)και μας χρωστανε τις αποδοχες για ολο τον Ιουλιο και τις αποδοχες για την υποχρεωτικη αδεια τον Αυγουστο.

Το μονο που επιδιωκουν ειναι να μας διωξουν σε αδεια για να ειναι ελευθεροι να οργανωσουν ανενοχλητα το ξεπουλημα.

Ψεμα 3ο:Σχετικα με το συμβολαιο με την ασφαλιστικη εταιρεια, αφου προσπαθησαν με νυχια και με δοντια να μας εξαναγκασουν να γινουμε αυτοχειρες και απετυχαν να υπογραψουμε τη Συλλογικη Συμβαση χωρις το συμβολαιο αυτο, τωρα το βαφτιζουν και δηλωνουν οτι ειναι αρμοδιοτητα του υπουργειου Αμυνας η τηρηση του.

Μεχρι χθες δηλωναν οι ιδιοι και οι αρμοδιοι Υπουργοι Αμυνας ( κ.κ. Μπεγλιτης, Σπηλιοπουλος), οτι ειναι αρμοδιοτητα του υπουργειου Οικονομικων!!! ΕΜΕΙΣ αυτο που γνωριζουμε ειναι οτι τοσυμβολαιο ειναι εφαπαξ και δε χωραει στη γκιλοτινα των αρθρων του ν.3891/10.

Ψεμα 4ο:Ειναι αστειο να ισχυριζονται οτι μερικες ωρες ή εστω και μερες καταληψης της εταιρειας θετουν σε κινδυνο τη δυνατοτητα της χωρας να εχει αυτονομια εφοδιασμου σε αμυντικο υλικο, τη στιγμη που σχεδιαζουν το ξεπουλημα της εταιρειας.Σε οτι αφορα μη φοβαστε!Οσο ειμαστε εμεις οι 1040 εργαζομενοι , τιποτα δεν κινδυνευει και δεν χανεται. αλλοι κανουν τη χωρα ξεφραγο αμπελι στους ξενους ,στατηγε ΑΝΔΡΙΑΝΗ.

Ψεμα 5ο:Κατηγορουν τους εργαζομενους λιγες ωρες μετα την καταληψη για την καθυστερηση του δανειου γιατι θελουν να κρυψουν επιμελως την αληθεια : υπαιτιοι για την καθυστερηση του δανειου δεν ειναι οι κινητοποιησεθς των εργαζομενων, αλλα οι τραπεζες που δεν υπολογιζουν πια την εγγυηση του ελληνικου δημοσιου και συμβαλει σ\’αυτο η δικη τους ανεπαρκεια και η ανικανοτητα των οικονομικο-διοικητικων διευθυντων αυτοι προσφατ ορισαν.

Ψεμα τελευταιο και φαρμακερο:Το αυριο της εταιρειας ,το αυριο των εργαζομενων, το υπερασπιζομαστε εμεις κι αυτο δεν ηταν ποτε παρανομο και αδικαιολογητο, ουτε την εποχη της μεγαλης σφαγης των ΔΕΚΟ του 1991 κε ΦΕΛΩΝΗ, οταν δηλωνατε ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ για να γινετε μετεπειτα ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΕΚΑ, δεν ειναι ουτε και τωρα, την εποχη της αποικιοκρατιας του Δ.Ν.Τ και της Ε.Ε. που δηλωνετε ΜΑΝΤΑΤΖΕΡ. Απο τον αγωνα μας δεν κινδυνευει ουτε η εταιρεια , ουτε η παραγωγικη δυνατοτητα αμυντικου υλικου για τη χωρα.Αντιθετα η διαλυση , το ξεπουλημα και ο περιορισμος των παραγωγικων δραστηριοτητων των ΕΑΣ (κλεισιμο εργοστασιων Υμηττου,Ελευσινας,Μανδρας) αποτελειεγκλημα εθνικης μειοδοσιας ΓΙ\’ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στα Ελληνικα Αμυντικα Συστηματα και στις θυγατρικες τους: -Συνεχιζουμε τον ΑΓΩΝΑ. -Αντιστεκομαστε στο ξεπουλημα ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ -Υπερασπιζουμε τη δουλεια μας και το ψωμι των οικογενειων μας. -καλουμε καθε εργαζομενο,καθε μαζικο φορεα, καθε σωματειο να σταθει διπλα μας, σ\’αυτο τον αγωνα. Υμμητος 29.7.2011 ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΥΜΜΗΤΟΥ, ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΑΙΓΙΟΥ, \\ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΛΑΥΡΙΟΥ, ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΜΑΝΔΡΑΣ, ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΗΛΕΚΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ