Όλα έτοιμα για την Defensys

Ανοίγει αύριο τις πύλες της στη Θεσσαλονίκη η έκθεση αμυντικού υλικού και ασφάλειας DEFENSYS. Για πρώτη φορά μια τέτοια έκθεση διοργανώνεται στη Συμπρωτεύουσα με πολλές και σημαντικές συμμετοχές.

Η έκθεση «DEFENSYS» διοργανώνεται από τη ΔΕΘ ΑΕ, τη HELEXPO ΑΕ και το Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο (ΔΙΠΕΚ) υπό την αιγίδα και με την πλήρη υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος και συμπίπτει με την τριήμερη εθνική εορτή της Ελλάδος και τη στρατιωτική παρέλαση.
Διεθνείς οργανισμοί όπως οι NAMSA, NATO και EU/CSDP θα είναι παρόντες στη DEFENSYS 2010 ως εκθέτες με περίπτερο. Σε ειδικό Περίπτερο θα παρουσιαστεί η πρώτη τεκμηριωμένη Διεθνής Αποστολή Επιβολής και Διασφάλισης της Ειρήνης, η οποία πραγματοποιήθηκε το 1897 με τη συμμετοχή επτά χωρών.
Στο πλαίσιο της DEFENSYS, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος θα διοργανώσει ημερίδα-φόρουμ υψηλού επιπέδου, -έχουν προσκληθεί Υπουργοί Αμύνης, Επίσημες Αποστολές, κρατικοί φορείς και εκπρόσωποι βιομηχανιών αμύνης- με θέμα «Προγράμματα Πολεμικού Εξοπλισμού ή Ανταγωνισμός εντός του Παρόντος Διεθνούς Οικονομικού Κλίματος».
Στην 1η Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας συμμετέχει και η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ), η οποία εκτός από τη συμμετοχή των επιχειρήσεων-μελών της, διοργανώνει και συνέδριο με τις εξής θεματικές: «Αμυντικές δαπάνες – Εξοπλισμοί και η θέση της Αμυντικής Βιομηχανίας στην Ελληνική Οικονομία» kai « Συνεισφορά της αμυντικής τεχνολογίας στην ασφάλεια της Ελλάδας»

Η DEFENSYS ετυμολογικά
Το όνομα της έκθεσης προκύπτει από τη σύνθεση των λέξεων defense, security και systems.

Η DEFENSYS 2010 σε αριθμούς
50 χώρες αποστέλλουν επίσημες αντιπροσωπείες
23 Υπουργοί/Υφυπουργοί Άμυνας και Γενικοί Γραμματείς
επισκέπτονται την 1η Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας
24 χώρες εκπροσωπούνται από αμυντικές βιομηχανίες
10 χώρες συμμετέχουν με Εθνικά Περίπτερα.