Όπλα άνω των 12 δις στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης,με Άκη να βάζει στο «κάδρο» Σημίτη-Παπανδρέου

7,8 δις για αγορές όπλων που παραγγέλθηκαν και αγοράστηκαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου,αλλά και 4,5 δις για συμβάσεις οι οποίες προετοιμάστηκαν επί υπουργίας του και υπογράφηκαν αργότερα -δηλαδή του Γιάννου Παπαντωνίου- έχει θέσει στο στόχαστρό της η Δικαιοσύνη,σύμφωνα με πληροφορίες.

Αυτό σημαίνει ότι οι έρευνες για τα εξοπλιστικά “ανοίγουν” και σε άλλες χρονικές περιόδους.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του Άκη Τσοχατζόπουλου στον ανακριτή,ογκοδέστατοι φάκελοι έφθασαν στο γραφείο του από το ΥΕΘΑ. Προφανώς απ΄ όσα είπε ο Τσοχατζόπουλος ο ανακριτής έκρινε ότι θα έπρεπε να έχει κι άλλα στοιχεία ειδικά για δύο προγράμματα.Αυτό των TOR M1 και των υποβρυχίων από τη Γερμανία.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος που σήμερα προφυλακίζεται επιμένει ότι δεν ελάμβανε μόνος τις αποφάσεις για τους εξοπλισμούς ,αλλά κατόπιν αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ το οποίο και τον εξουσιοδοτούσε για τις παραγγελίες.

Γι΄ αυτό το λόγο ο ανακριτής έχει ζητήσει και όλη την αλληλογραφία προς το ΚΥΣΕΑ που αφορούσε τα εξοπλιστικά και ειδικά τους TOR M1 και τα υποβρύχια.

Το πρώτο ερώτημα είναι αν ο πρώην ΥΕΘΑ θα συνεχίσει να βάζει στο κάδρο τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και ειδικά τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Σημίτη-Παπανδρέου.

Και το δεύτερο αν όλα αυτά αποτελούν πραγματική έρευνα που κάπου θα οδηγήσει ή πρόκειται για μια προεκλογική φούσκα.