Ψάχνουν…»γαλάζιο» Άκη!Επικίνδυνα κομματικά παιχνίδια με τις ΕΔ παίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

 Καταντάει …φαρσοκωμωδία.Αλλά με τη χώρα σε διαρκή κίνδυνο και τους πολίτες σε απόγνωση και οικονομική εξαθλίωση,μόνο για τραγωδία μπορούμε να μιλάμε! Στο ΠΑΣΟΚ ,λένε οι πληροφορίες του πολιτικού ρεπορτάζ θεωρούν ότι η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου,έχει βλάψει εκλογικά το κόμμα και έχουν αρχίσει να ψάχνουν φακέλους για να βρουν κι ένα…”γαλάζιο” Άκη για να ισορροπήσουν!

Δεν είναι απαραίτητο …ο στόχος να έχει σχέση με τα εξοπλιστικά.Ψάχνουν διάφορους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή,αλλά ψάχνουν και το ΥΕΘΑ.

Η μοναδική μεγάλη αγορά που έγινε επί ΝΔ ήταν αυτή των F 16 ,μια αγορά που έγινε με απ΄ ευθείας διαπραγματεύσεις των δύο κυβερνήσεων και η οποία μπορεί να “κατηγορηθεί” για δύο πράγματα:

•για το αν όντως χρειαζόμασταν αυτή την αγορά ή έπρεπε να πάμε στο επόμενο τεχνολογικό βήμα και

•για “τσαπατσουλιά” στις τυπικές διαδικασίες της παραγγελίας. Τίποτα από τα δύο δεν συνιστά σκάνδαλο.

Ίσως μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε να διερευνηθεί τι ΔΕΝ έγινε επί Καραμανλή στο ΥΕΘΑ ,τι ΔΕΝ υπογράφτηκε την ίδια περίοδο και κυρίως τι συνέπειες έχει στις επιχειρησιακές δυνατότητες των ΕΔ και ποια είναι -αν υπάρχει- η οικονομική ζημία που προέκυψε απ΄ αυτή την απροθυμία να λυθούν θέματα.Δυο παραδείγματα; Ναυπηγεία και υποβρύχια το ένα,ελικόπτερα Apache το δεύτερο.Και υπάρχουν και πολλά άλλα.

Κανείς δεν ελπίζει ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουν …όρεξη να δουλέψουν τόσο σοβαρά. Κι αυτό γιατί τελικά τα δύο μεγάλα κόμματα στο θέμα των εξοπλισμών τα τελευταία χρόνια δίνουν το ένα στο άλλο τη σκυτάλη των λάθος χειρισμών. Τα δύο θέματα που προαναφέραμε για παράδειγμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που προέκυψε το 2009 όχι μόνο δεν τα έλυσε ,αλλά τα έκανε γόρδιο δεσμό.

Τελικά αυτό που πρέπει να κατανοήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι “παιχνιδάκια” κομματικής αντιπαράθεσης δεν χωράνε πλέον στις ΕΔ και στους εξοπλισμούς. Ας ασχοληθούν σοβαρά αν θέλουν.Κι όχι μόνο με τους εξοπλισμούς,αλλά και με άλλα…πάρτυ τα οποία συστηματικά αποφεύγουν να αγγίξουν.