P 3 Orion: ο Ελευσινιώτης ζήτησε ενημέρωση για την απόφαση παροπλισμού τους

Ενημέρωση για την απόφαση οριστικού παροπλισμού των δύο αεροσκαφών P 3 Orion ζήτησε ο ΥΦΕΘΑ Δημήτρης Ελευσινιώτης. Κι αυτό γιατί ως Α/ΓΕΝ ο Ελευσινιώτης είχε διατάξει την εκπόνηση μελετών επί μελετών και την σύγκληση συσκέψεων επί συσκέψεων,για το θέμα. Το συμπέρασμα όλων αυτών ήταν ότι αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη για το ΠΝ, η εξασφάλιση καθοιονδήποτε τρόπο ιπταμένων μέσων ναυτικής συνεργασίας υψηλής ταχύτητας και αυτονομίας. Με αυτή τη λογική και με τα οικονομικά δεδομένα είχε αποφασιστεί η εκ νέου ενεργοποίηση των δύο P-3B.

Όμως το ενδιαφέρον του θέματος ξεκινά από την απόφαση που είχε ληφθεί το 2009 για τον πρώτο παροπλισμό τους. Η τότε ηγεσία του Ναυτικού πίστευε ότι αν δεν παροπλίζονταν τα αεροσκάφη δεν θα άρχιζαν οι διαδικασίες για την αγορά νέων. Δυστυχώς διαψεύστηκε παταγωδώς.

Και δεν είναι μόνο ότι μένουμε χωρίς αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. “Κλαίμε” και τα πολλά χρήματα που δαπανήθηκαν για τις υποδομές και το στήσιμο της 353 ΜΝΑΣ, της Μοίρας των ΑΦΝΣ (υπερσύγχρονα υπόστεγα, εκπαιδεύσεις προσωπικού στο εξωτερικό, αποθήκες γεμάτες ανταλλακτικά κ.ο.κ.).