Πάει πίσω το κράνος νέας γενιάς του αμερικανικού στρατού

Σε νέες δοκιμές θα υποβληθούν τα ελαφρότερα κράνη νέας γενιάς, αναβάλλοντας εκ νέου την παράδοσή τους στον αμερικανικό στρατό μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.
 
Αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού έριξαν το φταίξιμο στον κατασκευαστή του νέου κράνους, ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαδικασίες δοκιμών αποδείχθηκε ότι στερούνται αξιοπιστίας.

Η τελευταία εμπλοκή που προέκυψε θα μπορούσε να καθυστερήσει την παράδοση ακόμη και δύο χρόνια, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε να είναι διαθέσιμα στο πεδίο της μάχης εντός του 2010. Η νέα δοκιμή αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο μήνα.

Το νέο κράνος είναι φτιαγμένο από πολυαιθυλένιο υψηλού μοριακού βάρους (πρόκειται για ένα είδος πλαστικού), είναι πολύ πιο ελαφρύ σε σχέση με τους προηγούμενους τύπους και οι προδιαγραφές θέλουν να μπορεί να σταματά σφαίρες των 7,62 χιλιοστών από τυφέκιο.

Ο αμερικανικός στρατός πρόκειται να προμηθευτεί 200.000 κράνη τελευταίας γενιάς, οι πεζοναύτες 38.500 και το ναυτικό 67.000.

Η αρχική αποτυχία στις δοκιμές είχε αναγκάσει την κατασκευάστρια εταιρεία να παραδεχθεί ότι υπήρχαν προβλήματα στη γραμμή παραγωγής, που είχε αποδώσει στη θερμοκρασία και τις διαδικασίες χρωματισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η πιο…»cool» αμερικανική διμοιρία στο Αφγανιστάν. Δείτε τους πως «πολεμάνε»!

Russian Wings-Ένα απίστευτο βίντεο με το εναέριο ρωσικό οπλοστάσιο