Πανηγυρίζει η Eurocopter για την ολοκλήρωση ανάπτυξης του NH-90

Πανηγυρίζει η Eurocopter για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του ελικοπτέρου NH-90TTH, και υπόσχεται έναρξη παραδόσεων μέχρι τέλος του χρόνου. Η συνέπεια στις παραδόσεις ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για την εταιρεία και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά στην Ελλάδα,όπου το NH-90,άργησε …δραματικά.

“Το NH90, το πιο σύγχρονο ελικόπτερο της κατηγορίας του και το μεγαλύτερο πρόγραμμα στρατιωτικού ελικοπτέρου που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ευρώπη, είναι σε θέση να προσφέρει όλο το εύρος των επιχειρησιακών του δυνατοτήτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» τόνισε ο Lutz Bertling, Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Eurocopter, μέλος της βιομηχανικής ομάδας του NH90. “Η ολοκλήρωση της αυτοπιστοποίησης του NH90 TTH επιβεβαιώνει ότι αυτό το πολλαπλών ρόλων ελικόπτερο θα πληρεί τις προδιαγραφές και τις λειτουργικές απαιτήσεις των πελατών του».

Η αυτοπιστοποίηση του ελικοπτέρου εκδόθηκε από το NATO Helicopter Management Agency (NAHEMA), ο οποίος είναι ο οργανισμός του ΝΑΤΟ που διαχειρίζεται την υπόθεση απόκτησης του ελικοπτέρου NH90 για τις συμμετέχουσες χώρες.

Με αυτό το πράσινο φως, η αρχική παραλλαγή NH90 TTH στην τελική επιχειρησιακή της διαμόρφωση αναμένεται να γίνει δεκτή από τον Γαλλικό στρατό, ενώ το 2012 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις στην Ιταλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία.

Το νέας γενιάς ελικόπτερο NH90 TTH έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο εύρος απαιτητικών αποστολών, όπως αποστολές διοικητικής μέριμνας και μεταφοράς, έρευνας και διάσωσης μάχης, αεροδιακομιδή ασθενών, επείγοντες εκκενώσεις, αποστολές ηλεκτρονικού πολέμου, ειδικές αποστολές αλλά και αντιμετώπιση τρομοκρατίας.

Η τελική επιχειρησιακή διαμόρφωση του ελικοπτέρου είναι εξοπλισμένη με δοκιμασμένα αεροηλεκτρονικά συστήματα που επιτρέπουν την επιχείρηση αποστολών τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας, χωρίς κανένα περιορισμό. Επιπλέον το συγκεκριμένο ελικόπτερο διαθέτει πλήρη λειτουργικότητα στρατιωτικού συστήματος επικοινωνιών για επιχειρήσεις εξωτερικού, πλήρες σύνολο τεχνικών εκδόσεων ενώ έχει λάβει έγκριση υπερθαλάσσιας ανάπτυξης από πλοίο. 



Το NH90 έχει αναπτυχθεί σε 2 βασικές εκδοχές– Tactical Troop Transport και NATO Frigate Helicopter – και αποτελεί ένα ελικόπτερο 11 τόνων το οποίο και παρέχει μια κοινή πλατφόρμα για το στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία επιτρέποντας στις χώρες να εξορθολογήσουν τους στόλους ελικόπτερων τους και να οργανώσουν την εκπαίδευση αυτών με υποστήριξη σε μεγαλύτερη κλίμακα και ευέλικτη διαχείριση προσωπικού και εξοπλισμού.

Η μεγάλη καμπίνα του, η ταχεία πρόσβαση που προσφέρει (με δύο πλευρικές συρόμενες πόρτες και προαιρετική πίσω ράμπα) αλλά και η γρήγορη δυνατότητα αλλάγής ρόλου, διασφαλίζουν ευελιξία αποστολών για πολλαπλά επιχειρησιακά σενάρια.

 Μέχρι σήμερα συνολικά 529 NH90 έχουν τεθεί σε παραγγελία από 14 χώρες, από τα οποία τα 418 είναι τακτικής μεταφοράς.

Έξι τελικές γραμμές παραγωγής NH90 λειτουργούν στην Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Φιλανδία, την Αυστραλία και την Ισπανία, σύμφωνα με τις οδηγίες του πανευρωπαϊκού οργανισμού NHIndustries – ο οποίος και ανήκει στις εταιρίες Eurocopter (62.5%), AgustaWestland (32%), και Fokker Aerostructures (5.5%). Πάνω από 80 NH90 έχουν παραδοθεί σε στρατιωτικές υπηρεσίες, με τα συγκεκριμένα ελικόπτερα να συμπληρώνουν περίπου 19,100 ώρες πτήσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έβγαλαν και ελικόπτερο για αποστολές…εξόρυξης φυσικού αερίου!

Ξεπέρασαν τις 20.000 ώρες τα ελικοπτερα EC-120