Παραδόσεις ελικοπτέρων της Eurocopter στο Καζακστάν.Για Ελλάδα θα παραδώσουν;

Άρχισε να παραδίδει ελκόπτερα ακόμη και στο Καζακστάν η Eurocopter να δούμε πότε θα δεήσει να ολοκληρώσει την παράδοση των δικών μας NH 90!

H Eurocopter παρέδωσε το πρώτο από τα έξι ελικόπτερα EC145 που έχουν παραγγείλει μέχρι σήμερα τα Υπουργεία Άμυνας και Εκτάκτων Αναγκών του Καζακστάν. Συνολικά 45 ελικόπτερα αναμένεται να αγορασθούν, ενώ η συναρμολόγηση του θα γίνει από την νέα κοινοπραξία Eurocopter Kazakhstan Engineering, στην οποία η Eurocopter και η Kazakhstan Engineering συμμετέχουν με ποσοστό 50/50.

Αυτή η πρώτη παράδοση έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας βιομηχανικής συνεργασίας και διανομής που υπογράφηκε τον περασμένο Ιούνιο από τον Διευθύνων Σύμβουλο της Eurocopter Lutz Bertling και τον Πρόεδρο της Kazakhstan Engineering Bolat Smagulov, παρουσία του Γάλλου Πρωθυπουργού François Fillon και του πρωθυπουργού του Καζακστάν Karim Massimov.

Η νέα κοινοπραξία, Eurocopter Kazakhstan Engineering, θα συναρμολογεί και θα προσαρμόζει τα ελικόπτερα EC145 στις εγκαταστάσεις της, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Astana του Καζακστάν. Μέσω της κοινοπραξίας η Eurocopter μπορεί να παρέχει στους πελάτες της στο Καζανστάν και την υπόλοιπη κεντρική Ασία καλύτερες υπηρεσίες συντήρησης ελικοπτέρων και εκπαίδευσης τόσο για πιλότους όσο και για τεχνικούς.

Η Eurocopter Kazakhstan Engineering θα παραδώσει τα αρχικά έξι ελικόπτερα EC145 στα Υπουργεία Άμυνας και Εκτάκτων Αναγκών πριν από το τέλος του χρόνου. Τα υπόλοιπα ελικόπτερα αναμένεται να παραδοθούν έως τα τέλη του 2016.

Η παράδοση αυτού του πρώτου EC145 είναι συμβολική καθώς σηματοδοτεί το ξεκίνημα των επιχειρήσεων στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Kazakhstan Engineering,” τόνισε ο Olivier Michalon, Global Business & Services Vice President για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. “ Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε κομμάτι της κοινοπραξίας Eurocopter Kazakhstan Engineering, καθώς θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε σημαντικές βιομηχανικές δυνατότητες στην αεροναυπηγική βιομηχανία του Καζακστάν και να θέσουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη ενός νέου εξειδικευμένου τομέα στη χώρα. Επιπλέον πιστεύουμε πως η νέα αυτή κοινοπραξία τοποθετεί την Eurocopter σε μια πολύ σημαντική θέση ως προς την μελλοντική της ανάπτυξη τοπικά, καθώς μπορούμε να προσφέρουμε ελικόπτερα ιδανικά για αποστολές του τομέα εξόρυξης πετρελαίου και αερίου και για παραπολιτικές αποστολές όπως ιατρικές αεροδιακομιδές, περιπολίες, μεταφορές VIP κ.α. 

Η EC145 είναι ένα μεσαίας κατηγορίας δικινητήριο ελικόπτερο που προσφέρει πολλές δυνατότητες αποστολής ενώ είναι εξοπλισμένο με τις τελευταίες καινοτομίες που αναπτύχθηκαν από τη Eurocopter αναφορικά με το σχεδιασμό πιλοτηρίου, τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα στροφεία. Είναι πιστοποιημένο για πτήση σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -45 ° C, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλο για τις σκληρές καιρικές συνθήκες και χαμηλές θερμοκρασίες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ελικόπτερα έρευνας-διάσωσης παρέλαβαν οι Κινέζοι

Υβριδικό…ελικόπτερο! Είναι πραγματικότητα