Παρέδωσε το πρώτο NH-90 στην τελική του διαμόρφωση η Eurocopter

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Γάλλου Υπουργού Αμύνης στις εγκαταστάσεις της στο Μαρινιάν, η Eurocopter παρέδωσε επισήμως στη Γαλλική Γενική Διεύθυνση εξοπλισμών το πρώτο ελικόπτερο τακτικής μεταφοράς NH90 (TTH) πιστοποιημένο στην τελική του επιχειρησιακή διαμόρφωση.

Αυτή η πρώτη παράδοση ακολουθεί τη πιστοποίηση που έλαβε το Γαλλικό NH90 TTH στην τελική του επιχειρησιακή διαμόρφωση από τις χώρες του NAHEMA τον περασμένο Νοέμβριο. Το συγκριμένο ελικόπτερο, που παραδόθηκε σήμερα στη Γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, θα παραδοθεί στην Γαλλική Αεροπορία Στρατού όπου και θα χρησιμοποιηθεί για αποστολές τακτικής μεταφοράς για τις οποίες και έχει σχεδιαστεί.

“Η παράδοση του πρώτου NH90 TTH στην τελική επιχειρησιακή του διαμόρφωση αποτελεί ορόσημο για το σημαντικότερο πρόγραμμα ελικόπτερου που διεξήχθη ποτέ στην Ευρώπη» δήλωσε ο Lutz Bertling, Πρόεδρος και CEO της Eurocopter, η οποία είναι και μια από τις εταιρίες που απαρτίζουν την κοινοπραξία NHI, υπεύθυνη για τη διαχείριση του προγράμματος NH90. “Η Eurocopter και οι εταίροι της είναι πολύ περήφανοι για αυτό το επίτευγμα. Βασιζόμενοι στις εξαιρετικές επιχειρησιακές δυνατότητες του ελικοπτέρου, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων. «

Συνολικά η Γαλλία έχει παραγγείλει 34 ελικόπτερα NH90 TTH, με επιπλέον 34 σε προαίρεση, ώστε να αντικατασταθούν σταδιακά τα υπάρχοντα ελικόπτερα Puma της Γαλλικής Αεροπορίας Στρατού.

Το νέας γενιάς ελικόπτερο NH90 TTH είναι σχεδιασμένο να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα αποστολών –, όπως μεταφορές, αποστολές έρευνας και διάσωσης μάχης, ιατρικές αεροδιακομιδες, αποστολές ειδικών δυνάμεων, πάταξης τρομοκρατίας κ.α.

Στην τελική επιχειρησιακή του διαμόρφωση, το NH90 είναι εξοπλισμένο με δοκιμασμένα αεροηλεκτρονικά συστήματα που του επιτρέπουν να εκτελεί αποστολές τόσο κατά τη διάρκεια της μέρας, όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς περιορισμούς. Επιπλέον διαθέτει υψηλού επιπέδου εξοπλισμό αυτοπροστασίας, διαλειτουργικο στρατιωτικό σύστημα επικοινωνίας για διεθνείς αποστολές κ.α.