Που νίκησαν κατά κράτος τις ΗΠΑ οι Κινέζοι,με «όπλο» το χρέος!

Οι ΗΠΑ υπέκυψαν στις πιέσεις της Κίνας και δεν πρόκειται να πουλήσουν 66 μαχητικά αεροσκάφη F-16C / D στη Ταϊβάν. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MND) αξιωματούχος.

Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Πενταγώνου πληροφόρησε για τα κακά μαντάτα αξιωματούχους της Ταϊβάν ,οι οποίοι δηλώνουν απογοητευμένοι από την απόφαση της Ουάσινγκτον .

Για να χρυσώσουν το χάπι οι αμερικανοί προτείνουν να αναβαθμίσουν τα 146 F-16A/Bs που διαθέτει η Ταϊβάν. Η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει ακόμη και ραντάρ AESA.

Παρόλα αυτά το ναυάγιο με τη πώληση των 66 F-16 ,πιθανόν να έχει επιπτώσεις και για την επέκταση του χρόνου λειτουργίας της γραμμής παραγωγής. Αυτή τη στιγμή η Lockheed Martin,έχει παραγγελίες απο Ιράκ και Ομάν, αλλά περίμενε ότι θα έκλεινε και η συμφωνία με τη Ταϊβάν.

Μια τέτοια παραγγελία θα ενδιέφερε και πολιτικά την Ουασινγκτον εν όψει Προεδρικών Εκλογών. 16.000 θέσεις εργασίας θα παρέμεναν ενεργές και μόνο τα έσοδα από τους φόρους θα άγγιζαν τα 768.000.000 δολάρια.

Όμως οι πιέσεις της Κίνας ήταν πολύ …πειστικές. Και πως να είναι διαφορετικά όταν το Πεκίνο έχει στα χέρια του ένα μεγάλο ποσοστό του αμερικανικού χρέους.