Προβληματισμός για τα SPICE από το Ισραήλ.

Η προμήθεια βλημάτων SPICE 1000 και 2000 από το Ισραήλ μέσω διακρατικής συμφωνίας συνολικού κόστους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρω φαίνεται να προχωρά χωρίς όμως να προβληματίζουν σοβαρά αυτούς που θα πάρουν τις τελικές αποφάσει,ορισμένα βασικά ερωτήματα. Έμπειρος αεροπόρος εκφράζει το σκεπτικισμό του μέσω του Onalert,θέτοντας ως πρώτο και βασικό ερώτημα το ζήτημα της πιστοποίησης των SPICE.
Λέει ο αεροποόρος:

“Γνωρίζουν αυτοί που θα πάρουν την τελική απόφαση και θα υπογράψουν τη σύμβαση οτι τα βλήματα SPICE 1000 και 2000 δεν είναι πιστοποιημένα στα Ελληνικά F-16;
Αυτό σημαίνει οτι η Ελληνική Κυβέρνηση θα πληρώσει 100 εκατομμύρια ευρω για να πάρει βλήματα που μέχρι να πιστοποιηθούν στα F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας δεν θα μπορούν να αξιοποιηθούν.

Μήπως θα ήταν φρονιμότερο αντί να αγοράζουμε όπλα-συστήματα που δεν θα χρησιμοποιηθούν ,να διαθέτουμε περισσότερα χρήματα για την συντήρηση των οπλικών συστημάτων που έχουμε ;

Τι είναι προτιμότερο ,να πάρουμε βλήματα που δεν θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ή να έχουμε περισσότερα αεροσκάφη σε πτητική κατάσταση έτσι ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε την καθημερινή προκλητικότητα των Τουρκικών Αεροσκαφών στο Αιγαίο”.