Πρόγραμμα για 2 νέα μαχητικά ελικόπτερα , εκπονεί η εταιρεία Sikorsky Aircraft

Η Sikorsky Aircraft ανακοίνωσε στις 20 Οκτωβρίου ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει την τεχνολογία του εξαιρετικά μεγάλης ταχύτητας ελικόπτερο X2 .
Το X2 το Σεπτέμβριο έσπασε ανεπίσημα το ρεκόρ ταχύτητας ελικοπτέρου, αγγίζοντας στον αέρα τους 250 κόμβους
 
Πρόεδρος Εταιρείας Jeffrey Pino είπε ότι η κατασκευή των 2 άλλων ελικοπτέρων θα βοηθήσει την εταιρία και θα την κάνει ανταγωνιστικότερη στις στρατιωτικές συμβάσεις για τα ελικόπτερα  των ΗΠΑ.
 

«Το X2 Raider είναι σχεδιασμένο για προχωρημένες εναέριες αποστολές αναγνώρισης του στρατού και φυσικά δεν ανησυχούμε εάν χρειαστεί να αλλάξουμε τον ρόλο του, από αναγνώριση σε μαχητικό πχ» είπε ο Pino.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο διαθέτει δύο μονά ομοαξονικά αντιθέτως περιστρεφόμενα κύρια στροφεία και μια ωστική έλικα που του επιτρέπουν να φτάσει πολύ υψηλότερες ταχύτητες από τα συμβατικά ελικόπτερα.

Τα νέα πρωτότυπα, θα ονομάζονται S-97 Raider Light

Η εταιρεία αποφάσισε να κατασκευάσει δύο πρωτότυπα ελικόπτερα  έτσι ώστε το ένα να χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο στις δοκιμές πτήσης, ενώ το δεύτερο να μπορεί να είναι διαθέσιμο για τους δυνητικούς πελάτες

Το όλο εγχείρημα αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια και στόχος της Sikorsky Aircraft, είναι να προσθέσει 8-10 κόμβους στην ταχύτητα, ενώ το πλάνο προβλέπει οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις να ξεκινήσουν σε τέσσερα χρόνια.  

«Η εταιρεία μας, αποφάσισε να συνεχίσει να επενδύει σε τεχνολογία X2 και να αυξήσει την εμπιστοσύνη του στρατού στο ελικόπτερο, μας » τόνισε ο κ. Pino