Συμβόλαιο 3,48 δισ. στη Boeing για σύστημα κατάρριψης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς

Η Boeing κέρδισε ένα συμβόλαιο αξίας 3,48 δισ. δολαρίων, υποσκελίζοντας τη Lockheed Martin και παραμένοντας ο βασικός προμηθευτής των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο πεδίο της πυραυλικής άμυνας, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο

Σύμφωνα με το αμερικανικο υπουργείο Aμυνας, η Μπόινγκ ανέλαβε ένα επταετές συμβόλαιο ύψους 3,48 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη, την δοκιμή, το σχεδιασμό και την κατασκευή συστημάτων κατάρριψης βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Η κοινοπραξία υπό την Lockheed Martin Corp και τη Raytheon Co ανταγωνιζόταν την Μπόινγκ για να αναλάβει τη σύμβαση για την επέκταση του χερσαίου συστήματος αναχαίτισης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων εν πτήσει (Ground-based Midcourse Defense, ή GMD). Η Μπόινγκ συμμετείχε από κοινού με τη Northrop Grumman Corp.

«Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση διεξήγαγε έναν δίκαιο και ανοικτό διαγωνισμό, παίρνοντας τη σωστή απόφαση για το μέλλον του προγράμματος», ανέφερε ο Νορμ Τιου, αντιπρόεδρος της Μπόινγκ, σε ανακοίνωση της εταιρίας. Η Λόκχιντ από την πλευρά της ανέφερε σε δική της ανακοίνωσή πως θεωρεί «τιμή» της το ότι έλαβε μέρος στον διαγωνισμό.