Θα πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ,λέει ο Μπεγλίτης.

Μέχρι σήμερα θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης,απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή. Προσπάθησε να κάνει κα ενέσεις αισιοδοξίας λέγοντας ότι “η ΕΛΒΟ όχι απλά θα επιβιώσει, αλλά θα αναπτυχθεί. Μπορεί να αποτελέσει μοντέλο, όπως και οι άλλες αμυντικές βιομηχανίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για παραγωγή και στρατιωτικών και πολιτικών προϊόντων, εις τρόπον ώστε να εξυπηρετήσει και την εθνική οικονομία και την εθνική άμυνα, κυρίως, όμως, να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε, στα 309 οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία συνεχίζει να κατασκευάζει η ΕΛΒΟ.
Αναφορικά με τους εργαζομένους της ΕΛΒΟ, ο κ. Μπεγλίτης ανακοίνωσε ότι θα πληρωθούν άμεσα, εντός της εβδομάδας, με δάνειο που θα χορηγήσει στην εταιρεία η Εθνική Τράπεζα, καθώς λύθηκαν τα ζητήματα που είχαν ανακύψει με τη φορολογική και ασφαλιστική της ενημερότητα.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε, εξάλλου, ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας χειρίζεται το ζήτημα της ΕΛΒΟ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ούτως ώστε «να  αξιοποιήσει η ΕΛΒΟ την παραγωγική της υποδομή, την τεχνογνωσία και την εμπειρία των εργαζομένων» και να περιοριστεί η κρίση ρευστότητας των αμυντικών βιομηχανιών που οφείλεται «στην αδυναμία ή έλλειψη βούλησης του τραπεζικού τομέα να μη δίνει εγγυήσεις σε παραγωγικές βιομηχανίες, παρά τις εγγυήσεις του Υπουργείου Οικονομικών».