Τα Zeppelin επιστρέφουν στη δράση!Δείτε γιατί

Τα Zeppelin επιστρέφουν στην ενεργό δράση; Τα “αερόπλοια” μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο και μάλιστα στην πρώτη γραμμή του Αφγανιστάν, σύμφωνα με το Βρετανικό Ναυτικό το οποίο εξετάζει την χρησιμοποίηση τους.

Τα Zeppelin μπορούν να παραμείνουν στον αέρα έως και τρεις εβδομάδες χωρίς ανεφοδιασμό και να προσφέρουν διαρκή επιτήρηση.

Μπορούν να πετάξουν με ταχύτητα 90 μίλια την ώρα και πλέον όπως κατασκευάζονται δεν είναι τόσο ευάλωτα.

Ο αμερικανικός στρατός αγόρασε ήδη τρία.

Τώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph, το Βασιλικό Ναυτικό θέλει να αγοράσει ένα Zeppelin για να το χρησιμοποιήσει στην επιτήρηση και την συλλογή πληροφοριών.

Η βιομηχανία κατασκευής “αερόπλοιων” δεν συνήλθε ποτέ από την απώλεια του Hindenburg το 1937. Οι εικόνες του Zeppelin να φλέγεται έκαναν το γύρο του κόσμου και κατέστρεψαν τα όποια σχέδια για τη συνέχιση παραγωγής τους.

Τώρα που όλοι ψάχνουν οικονομικές λύσεις για την άμυνα η ιδέα για να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικές επιχειρήσεις φαίνεται ελκυστική.

Τα “αερόπλοια” μπορούν να προσφέρουν πολλά επιχειρησιακά πλεονεκτήματα στον στρατιωτικό τομέα. Κινούνται πλέον με μείγμα αερίων από 60% ήλιο και το 40% αέρα, το οποίο είναι πολύ λιγότερο εύφλεκτο.

Δοκιμές έχουν δείξει ότι οι σφαίρες, ακόμα και πυραύλοι, μπορούν να “περάσουν” το “αερόπλοιο”, χωρίς πρόβλημα ,λόγω της εξαιρετικά χαμηλής πίεσης.

Σύμφωνα με την Telegraph τα “αερόπλοια” μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην καταπολέμησης της πειρατείας αφού μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 150 κομάντος.