Τα αντι-AEGIS καταδρομικά ναυπηγεί η Ρωσία

Το  σχεδιαστικό-κατασκευαστικό Γραφείο της Αγίας Πετρούπολης εργάζεται επί του σχεδίου καταδρομικού με στοιχεία αντιπυραυλικής και αντιδιαστημικής άμυνας, δήλωσε ο επικεφαλής της »Ενωμένης Ναυπηγικής Εταιρείας»της Ρωσίας  κ. Ρομάν Τρότσενκο.

Η κατασκευή του  νέου ρωσικού καταδρομικού υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2016 στο «Βόρειο Ναυπηγείο» και στο εργοστάσιο «Μπαλτίσκι».

Συνολικά θα κατασκευαστούν 6 πολεμικά πλοία αυτού του τ’υπου, αναφέρθηκε. Οι Ρώσοι στρατιωτικοί το τελευταίο διάστημα δίνουν μεγάλη προσοχή στο θαλάσσιο στοιχείο της αντιπυραυλικής και αντιδιαστημικής άμυνας- σε όλες της τις μορφές.

Προς το παρόν με την ενεργό ανάπτυξη – προώθηση του θαλάσσιου στοιχείου της αντιπυραυλικής άμυνας ασχολούνται οι ΗΠΑ.Πρόκειται για το  σύστημα διεύθυνσης – ενημέρωσης Μάχης  Aegis με πυραύλους αναχαίτισης SM-2, SM-3 και τις παραλλαγές τους. Το Aegis, που είχε »’παίξει» και για την Ελλάδα – ήδη έχει εγκατασταθεί σε αντιτορπιλικά τύπου «Ticonderoga» και στις φρεγάτες τύπου «Arleigh Burke». Έχει επίσης ενταχθεί στα εξοπλιστικά συστήματα των πολεμικών πλοίων του Στόλου της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Ισπανίας και της Νορβηγίας.