Τι λέει η MIG για Abu Dhabi Mar και ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Στη συμφωνία με την Abu Dhabi Mar αναφέρεται ανακοίνωση της η Marfin Investment Group, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η MIG αναφέρει ότι η στρατηγική συνεννόηση με τον όμιλο εταιρειών ADM αναμένεται να αναπτυχθεί και να υλοποιηθεί πλήρως μέχρι το τέλος του 2012. Η ADM αναμένεται να καταστεί μέτοχος στη MIG εντός των επομένων ημερών. Το ακριβές ποσοστό συμμετοχής της θα καθοριστεί από την επίτευξη συμφωνίας με σημαντικούς υφιστάμενους μετόχους για την πώληση μετοχών τους, όμως βάσει των μέχρι στιγμής ενδείξεων το αρχικό ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να είναι μικρότερο του 5%.

Σύμφωνα με την από 1.11.2011 ανακοίνωση της MIG, το Διοικητικό της Συμβούλιο έχει αποφασίσει την έκδοση νέου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) σε δυο σειρές με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Λόγω των διαρκών εξελίξεων στην ελληνική οικονομία και το επιχειρηματικό περιβάλλον οι οποιεσδήποτε αποφάσεις της ADM αλλά και των βασικών μετόχων της MIG για το ύψος της συμμετοχής τους στο ΜΟΔ αναμένεται να ληφθούν στο τέλος της περιόδου ασκήσεως των δικαιωμάτων προτίμησης.

Η MIG αναφέρει, επίσης, ότι το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. / Σκαραμανγκάς» (HSY) θα αποφασισθεί από τα δύο μέρη εντός των επομένων ημερών μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας νομικού και οικονομικού ελέγχου της HSY από τη MIG. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να είναι ποσοστό μικρής μειοψηφίας που θα αποκτηθεί με «συμβολικό» τίμημα και με κύριο «αντάλλαγμα» τη συνδρομή της MIG για την διαχείριση της επένδυσης που έχει ήδη κάνει η ADM στην Ελλάδα.

Αναφέρει, τέλος, ότι διαρκής «αίρεση» από την οποία εξαρτάται η πορεία της στρατηγικής συνεννόησης με την ADM αλλά και του ενδιαφέροντος όλων των ξένων επενδυτών για επενδύσεις στην Ελλάδα ή σε ελληνικές επιχειρήσεις είναι οι εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εκσυγχρονισμός φρεγατών ή απολύσεις στα Ναυπηγεία!

Ο Βενιζέλος,ο Σάφα,η δόση για τα υποβρύχια και η σαμπάνια