Τι σχέση έχει η ΓΣΕΕ με τα υποβρύχια του Σκαραμαγκά;Τη βοήθειά της ζητά ο Παναγιωτόπουλος

Τι σχέση έχει η ΓΣΕΕ με τα τρία υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ,που βρίσκονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.; Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος ζήτησε τη παρέμβαση της ΓΣΕΕ και του προέδρου της, ώστε να μην πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι την “απειλή” τους να σταματήσουν να συντηρούν τις μπαταρίες των υποβρυχίων. Αυτό αναφέρουν σε εξώδικο που έστειλαν στο ΥΕΘΑ,επικαλούμενοι τις περικοπές στις οποίες του έχει υποβάλει η ιδιοκτησία των Ναυπηγείων.

Το βέβαιο είναι ότι με τους εργαζόμενους ο Παναγιωτόπουλος θα βρει μια άκρη ,είτε με τη βοήθεια της ΓΣΕΕ,είτε χωρίς αυτή. Το δύσκολο θα είναι να λύσει το φλέγον θέμα της ολοκλήρωσης των εργασιών και της παράδοσης των τριών υποβρυχίων. Οι Γερμανοί πρέπει να καταλάβουν ότι οι “ορθόδοξοι τρόποι” λύσης του προβλήματος τελείωσαν. Ώρα για “ανορθόδοξο πόλεμο” και ας πάνε σ΄ όποιο δικαστήριο θέλουν για να διαμαρτυρηθούν.

Σε πρώτη φάση καλό θα ήταν κάποιος να αρχίσει να τους “ξεμπροστιάζει” δημοσίως για την υπόθεση των υποβρυχίων. Είναι και επίκαιρη. Έτσι για να ακούν και οι μελλοντικοί πελάτες. Γιατί δεν είναι μόνο οι Τούρκοι που έχουν παραγγείλει υποβρύχια σαν τα δικά μας. Η Μέρκελ πριν μερικές μέρες ήταν στην Ινδονησία και έσπευσε προτείνει τα υποβρύχια αυτά για πώληση. Ας κάνουμε λοιπόν λίγο φασαρία γιατί διαφορετικά οι Γερμανοί δεν πρόκειται να ασχοληθούν. Τα λεφτά τα ΄χουν πάρει…