Το αεροπλανοφόρο της Ινδίας…έμεινε από μηχανές!

Οι ασκήσεις κίνησης του ινδικού αεροπλανοφόρου Vikramaditya (το πρώην σοβιετικό αεροπλανοφόρο καταδρομικό «Ναύαρχος Γκορσκόφ») διεξήχθησαν  με σοβαρά προβλήματα, μεταδίδει η »Φωνή της Ρωσίας».
Όπως ανέφερε πηγή στο υπουργείο Άμυνας, της Ινδίας  κατά τις δοκιμές του κινητήρα του πλοίου στη μέγιστη ταχύτητα οι επτά από τους οκτώ κινητήρες του τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή οι ειδικοί πρέπει να επιλύσουν το ζήτημα της μεταφοράς του Vikramaditya στο ναυπηγείο του, καθώς το αεροπλανοφόρο δεν μπορεί με δικές του δυνάμεις να επιστρέψει στη βάση του μόνο με έναν κινητήρα εν λειτουργία. Μετά την άφιξή του στο ναυπηγείο οι ειδικοί θα αποφασίσουν εάν οι κινητήρες, που τέθηκαν εκτός λειτουργίας μπορούν να επισκευαστούν είτε πρέπει να αντικατασταθούν.
Το αεροπλανοφόρο Vikramaditya θα παραδοθεί από τη Ρωσία στην Ινδία μετά από εκτεταμένο εκσυγχρονισμό του πλοίου και εξοπλισμό του με μαχητικά στο πλαίσιο συμφωνίας, που υπεγράφη το 2004. Στο παρελθόν οι προθεσμίες παράδοσης είχαν επανειλημμένως μετακινηθεί και τώρα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα μετακινηθούν εκ νέου.