Το μικρότερο μη επανδρωμένο όχημα στο κόσμο! Χωράει στη παλάμη σας. Δείτε το

«Xωράει στην παλάμη του χεριού σας, ζυγίζει το ίδιο με ενα σακουλάκι καραμελες – και επιπλέον θα μπορούσε να είναι ενα ισχυρό όπλο εναντίον των Ταλιμπάν.

Στρατιωτικοί πιστεύουν ότι το κατασκοπευτικό uav αξίας £20.000 που ονομάζεται SQ-4 Recon, είναι από τα μικρότερα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στον κόσμο, και είναι σίγουροι οτι θα σώσει ζωές. 

Είναι μια μικρογραφία του Little Nellie που χρησιμοποίησε ο James Bond στην ταινία You only live twice.

Το «Nanodrone» περιέχει δύο κάμερες που επιτρέπουν στους στρατιώτες να κατασκοπεύουν τον εχθρό χωρίς να κινδυνεύουν να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν. Τα στρατεύματα μπορουν να το λειτουργουν απο χιλιάδες μίλια μακριά είτε απο κάποια αίθουσα ελεγχου ή με κάποιο ταμπλετ.

Με ελάχιστο βάρος και με διάμετρο εννέα ιντσών, το nanodrone μπορεί να πετάξει και να αιωρείται για 30 λεπτά ή να προσγειωθεί και χωρις να γίνει αντιληπτό και με δυνατότητα ζούμ να βγάλει φωτογραφίες ή να τραβήξει βίντεο. Κάτι που μπορεί να κάνει για 8 συνεχόμενες ώρες. 

Αυτό σημαίνει ότι οι στρατιώτες μπορούν να πραγματοποιούν αποστολές, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος ενέδρας.

Μια βρετανική εφεύρεση της BCB International και του πανεπιστημίου του Middlesex η SQ-4 Recon η οποία εξετάζεται από τον στρατό των ΗΠΑ.
Το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας έχει επίσης πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων του nanodrone.

Ο Andrew Howell, διευθύνων σύμβουλος της BCB International, δήλωσε: «Αυτό δίνει στο στρατιώτη την ικανότητα να εκτελεί τα καθήκοντά του χωρίς τον φόβο οτι θα τραυματιστεί.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίντεο που κόβει την ανάσα.Δείτε πλάνα μέσα από ένα αεροσκάφος ακροβατικού σμήνους!

 

 Πραγματικά «καυτό», touch and go.Δειτε το βίντεο