Το τελευταίο εμπόδιο για τη προμήθεια των 400 Abrams

10 εκατομμύρια είναι το τελευταίο εμπόδιο για την υπόθεση των Abrams από τις ΗΠΑ. Αυτό προκύπτει από τις πληροφορίες του επιτελείου που προετοιμάζει την επίσκεψη του ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ. Τόσο έχει κοστολογηθεί η μεταφορά των 400 αρμάτων από τις ΗΠΑ.

Είναι βέβαια αυτονόητο ότι αφού οι στρατιωτικοί έχουν δώσει το πράσινο φως για την ένταξη των αρμάτων μάχης στον Ελληνικό Στρατό,το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρή δικαιολογία για να μην πάρουμε τα άρματα μάχης. Σύμφωνα με όσα λένε επιτλείς των ΤΘ ,η απόκτηση των Abrams θα επιτρέψει την απόσυρση των παλαιών Μ 48 και με δεδομένο ότι τα Abrams μπορούν να χρησιμοποιούν ίδια πυρομαχικά με τα Leopard,η προμήθειά τους θεωρείται συμφέρουσα και χρήσιμη.

Το επιτελείο του ΥΕΘΑ έχει ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου για να βρει τρόπους και να υπερκεράσει το εμπόδιο των εξόδων της μεταφοράς των αρμάτων μάχης.Γίνονται επαφές με Έλληνες εφοπλιστές προκειμένου να συμβάλουν αλλά ακόμη δεν υπάρχει συγκεκριμένη λύση.

Παρόλα αυτά θεωρείται απίθανο και θα είναι εγκληματικό να μην πάρουμε 400 άρματα μάχης στη τιμή των 10 εκατομμυρίων και με δεδομένο πάντα ότι ο στρατός τα θέλει.

Το κλιμάκιο των αξιωματικών που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Νεβάδα των ΗΠΑ για να ελέγξει 1000 άρματα μάχης έχει εγγυηθεί για τη καλή κατάσταση περισσότερων από 300 και για τα υπόλοιπα μέχρι τα 400 ,υποστηρίζουν ότι είτε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως “πηγή” ανταλλακτικών,είτε να γίνουν επιχειρησιακά άψογα μέσω της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ποιες θέσεις καταργούνται στο ΓΕΣ. Ολη η λίστα

Η σύγκρουση των τουρκικών πυραυλακάτων και ο ΚΩΣΤΑΚΟΣ