Το «χαστούκι» στην Ινδία,οδηγεί το Eurofighter στο τέλος ή στην επιστροφή στην Αθήνα;Βίντεο

Αεροσκάφος με τουλάχιστον αβέβαιο μέλλον είναι από προχθές το Eurofighter.Το …αεροπλανικό χαστούκι που έφαγε στην Ινδία οδηγεί την ευρωπαϊκή κοινοπραξία σε αδιέξοδο. Που θα πουλήσει τώρα το πανάκριβο “ευρωμαχητικό” το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν έχει πείσει για τις δυνατότητές τους; Πάντως σίγουρα όχι στην Ελλάδα,από την οποία έμεινε μόνο η ανεκτέλεστη απόφαση ΚΥΣΕΑ ΤΟΥ 1999.

Μπορεί το χαστούκι στην Ινδία να αφορά κυρίως στους Βρετανούς που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη προσπάθεια να κερδίσει το Eurofighter ,όμως “τσούζει” και τη Γερμανία,που προσφάτως είχε αποφασίσει να κλείσει τα γραφεία του Eurofighter στην Αθήνα.

Το Eurofighter εκτός από πανάκριβο,όχι μόνο στην αγορά του αλλά και στο κόστος χρήσης του ,δεν έπεισε σε κανένα επίπεδο,ότι θα μπορούσε να αποτελέσει όπλο-φόβητρο.Τελευταίο αποτυχημένο τεστ η Λιβύη.Οι Times του Λονδίνου χαρακτήριζαν απαράδεκτο το γεγονός ότι του σούπερ αεροσκάφος,χρειαζόταν τη βοήθεια των παλαιών Tornado για να χτυπήσει στόχους στο έδαφος.
Μέρκελ και Κάμερον είχαν υποσχεθεί στην Ινδία ότι αν αγόραζε το Eurofighter θα γινόταν η πέμπτη χώρα εταίρος στο πρόγραμμα.Η υπόσχεση ήταν έγγραφη από τη κ.Μέρκελ προς τον Ινδό ομόλογό της.Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν είχε σημασία για την Ινδία.

Η κοινοπραξία του Eurofighter εξέφρασε την απογοήτευσή της. Η παραγωγή του μαχητικού λένε είναι εξασφαλισμένη έως το 2017.Μετά ελπίζουμε να μην μας ξαναθυμηθούν αν και είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα ακούσουμε νέα από το Βερολίνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ