Τραπεζική «καταδίκη» σε ΕΑΣ-ΕΛΒΟ.Απλήρωτοι εργαζόμενοι.

«Πνέουν μένεα» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εναντίον των τραπεζών αλλά και του υπουργείου Οικονομικών. Ο λόγος; Οι τράπεζες αρνούνται πεισματικά να δανειοδοτήσουν απολύτως λογικά για τις δυνατότητές τους ποσά τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ,ώστε οι δύο βιομηχανίες να αγοράσουν πρώτες ύλες και να ολοκληρώσουν προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα οποία θα δώσουν μία σημαντική παράταση ζωής .

Οι εργαζόμενοι σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ είναι απλήρωτοι αυτό το 15ήμερο και η αγωνία τους για το άμεσο μέλλον μεγάλη.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν κάποια προγράμματα που μπορούν να δώσουν μία πνοή ζωής,αρκεί οι δύο εταιρείες να βοηθηθούν. Αυτό όμως δεν γίνεται.
Το εργοστάσιο των ΕΑΣ στην Ήπειρο, το οποίο παράγει νομίσματα, έχει καταφέρει να πάρει δύο παραγγελίες. Η μία από τη Πολωνία για τα νομίσματά της και η άλλη από τη Κύπρο για τα ευρώ. Το εργοστάσιο έχει ζητήσει από όλες σχεδόν τις τράπεζες δάνειο 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά πρώτων υλών. Καμμία δεν της δίνει.

Ανάλογο πρόβλημα έχει και η ΕΛΒΟ. Βρίσκεται στην μέση προγράμματος οχημάτων για τη Κύπρο και καμμία τράπεζα δεν της χορηγεί δάνειο για να συνεχίσει το εγγυημένο πρόγραμμα! Αν η ΕΛΒΟ οδηγηθεί στο κλείσιμο θα μας κοστίσει 47 εκατομμύρια ευρώ. Αντιθέτως όπως έχουν πει οι άνθρωποι της διοίκησης της εταιρείας αν όλα πάνε καλά σε μία τριετία η εταιρεία μπορεί να παρουσιάσει κέρδη 147 εκατομμυρίων.

Στο υπουργείο Άμυνας ρίχνουν ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η οποία δεν πιέζει προς καμμία κατεύθυνση προκειμένου ΕΑΣ και ΕΛΒΟ να πάρουν τα αναγκαία δάνεια που δεν προορίζονται για μισθούς αλλά για ολοκλήρωση ποργραμμάτων. «Ούτε καν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δεν έχουν κάνει το κόπο να …ενοχλήσουν»,λένε πηγές του ΥΕΘΑ.