Τσοχατζόπουλος-Σμπώκος.Από τ΄Ανώγεια στα κατώγια,μέσω ημερολογίων

Από τ΄ Ανώγεια …στα κατώγεια! Άκης Τσοχατζόπουλος και Γιάννης Σμπώκος,”κολλητοί” συνεργάτες όσο ο πρώτος ήταν ΥΕΘΑ και ο δεύτερος επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

Μαζί έκαναν την “επιχείρηση S 300”,αλλά όπως φαίνεται από τις σημειώσεις του κρατούμενου πλέον Άκη Τσοχατζόπουλου κι άλλα πολλά.

Όταν άρχισαν οι έρευνες της Δικαιοσύνης οι δύο άνδρες απομακρύνθηκαν.

Οι φήμες για όσα τώρα αναφέρει στις σημειώσεις του ο Τσοχατζόπουλος,κυκλοφορούσαν ευρέως στα δημοσιογραφικά γραφεία.Αλλά κανείς δεν πίστευε τότε ότι ο Τσοχατζόπουλος θα κατέληγε στη φυλακή και θα “μίλαγε’ μέσω των ημερολογίων του.Γιατί όσοι προσπαθούν να εξηγήσουν πως ένας πολιτικός με την πείρα του πρώην ΥΕΘΑ άφησε τόσα πολλά …γραπτά. Άλλοι αποδίδουν τις σημειώσεις στην πολύ άσχημη ψυχολογική του κατάσταση αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Τσοχατζόπουλος άφησε τις σημειώσεις για να εμπλέξει τον πρώην στενό συνεργάτη του ,το Γ.Σμπώκο. Δεν είναι μυστικό ότι τον κατηγορεί ότι πολλά από τα στοιχεία που δίνονταν κατά καιρούς εναντίον του στη δημοσιότητα προέρχονταν από τον “Ανωγειανό”. Αλήθεια ή ψέμματα,σύντομα θα το μάθουμε.