«Χασούρα» 400 εκατομμυρίων από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

Η απόφαση της Γερμανικής HDW να καταγγείλει τις συμβάσεις ΠΟΣΕΙΔΩΝ και ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ που είχε με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά του Ισκαντάρ Σάφα ,θα κοστίσει στον ελληνικό δημόσιο -δηλαδή στους πολίτες- ούτε λίγο ,ούτε πολύ 400.000.000 ευρώ! Τόσα είναι τα χρήματα που έχουν καταβληθεί έως τις 15 Μαίου η επιστροφή των οποίων κάθε άλλο παρά διασφαλισμένη είναι!

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στις δύο συμβάσεις:

•Για τον μεν ΠΟΣΕΙΔΩΝ ,που αφορά στον εκσυγχρονισμό ενός υποβρυχίου 209,του ΩΚΕΑΝΟΣ, έχουν πληρωθεί 272.000.000.

•Για τη σύμβαση ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ με την οποία προβλεπόταν η ναυπήγηση ακόμη δύοο υποβρυχίων τύπου 214,όπως ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, έχουν καταβληθεί 128.000.000 ευρώ.

Σύνολο “χασούρας”: 400.000.000!

Μπορούμε να διεκδικήσουμε την επιστροφή αυτών των χρημάτων; Μόνο σε…θεωρητικό επιπεδο! Όσοι έχουν μελετήσει τη σύμβαση -την οποία έχει το Onalert στη διάθεσή του- είναι σχεδόν αδύνατον να καταφέρουμε να πάρουμε πίσω έστω κι ένα ευρώ! “Οι εγγυητικές που υπάρχουν είναι εταιρικές και δεν διασφαλίζουν ουσιαστικά επιστροφές χρημάτων”,είπε στο Onalert ,πηγή του ΥΕΘΑ.

Ο κ.Ε.Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον Ισκαντάρ Σάφα και θα ενημερώσει τη Βουλή για τις δραματικές και ιδιαίτερα δαπανήρες όπως φαίνεται εξελίξεις στο θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.