OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

A-10 Warthog: «Τουλάχιστον μια χώρα ενδιαφέρεται για τα αεροσκάφη και δεν είναι η Ουκρανία» αποκάλυψε επικεφαλής της USAF

18/04/2024 - 10:47
A-10
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πολιτικός προϊστάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Φρανκ Κένταλ, μίλησε στο πλαίσιο ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον της HASC (House Armed Services Committee) του Κογκρέσου σχετικά με την στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν τα αεροσκάφη εγγύς αεροπορικής υποστήριξης τύπου A-10 Warthog.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Κίεβο δεν επιθυμεί πλέον να παραλάβει τα συγκεκριμένα στρατιωτικά αεροσκάφη, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχαν εκφράσει ένα σχετικό ενδιαφέρον, ωστόσο οι Ουκρανοί δικαιολογημένα ζητούν να παραλάβουν συστήματα αεροπορικής άμυνας αφού ανησυχούν για την επιβίωσή τους.

Το Κογκρέσο ήταν για πολλά χρόνια αντίθετο με την πρόθεση της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας να αποσύρει τα αεροσκάφη τύπου A-10 Warthog, με τους αρμόδιους επιτελείς της USAF να υποστηρίζουν ότι τα περίφημα αεροσκάφη δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις επιχειρησιακές ανάγκες του σύγχρονου πεδίου μάχης. Αυτό ώθησε ορισμένους Αμερικανούς βουλευτές και Γερουσιαστές να προτείνουν την παραχώρησή τους στην Ουκρανία, όμως ο Φρανκ Κένταλ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την ουκρανική πλευρά.

Ο Κένταλ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν γνωρίζω κάποιο ενεργό ενδιαφέρον από την Ουκρανία για τα A-10, όμως υπάρχει τουλάχιστον μια χώρα που έχει εκφράσει επιθυμία να τα αποκτήσει. Όμως, όταν αποσυρθούν τα αεροσκάφη αυτά από το οπλοστάσιο της USAF, τότε δεν υπάρχει καμία βασική υλικοτεχνική υποστήριξη για αυτά και ως εκ τούτου όποια χώρα τα αποκτήσει θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στην συντήρησή τους αφού ούτε υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ανταλλακτικά ενώ είναι τουλάχιστον 45 ετών με επιβαρυμένη διάρκεια ζωής». Ο ίδιος δεν αποκάλυψε ποια χώρα έχει ενδιαφερθεί για τα A-10.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, αρκετοί αναλυτές και στρατιωτικοί έχουν ταχθεί είτε υπέρ είτε κατά της παραχώρησης των A-10 στην Ουκρανία. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στις ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι με τα κατάλληλα όπλα, λειτουργικά συστήματα και αναβαθμίσεις, θα μπορούσαν να καταστρέψουν σημαντικό αριθμό ρωσικών τεθωρακισμένων αρμάτων και οχημάτων μάχης, αφού εξάλλου για αυτόν τον λόγο κατασκευάστηκαν.

Tags: A-10USAFΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΗΠΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

Airbus - FCAS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

FT: Η Airbus ετοιμάζει ήδη τον αντικαταστάτη του FCAS, μαζί με 7 ευρωπαϊκές εταιρείες

09/06/2026 - 16:35
IHA-230
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

IHA-230: Στο τουρκικό οπλοστάσιο εντάχθηκε ο κατευθυνόμενος πύραυλος που θα εξοπλίζει τα UAV Akinci

09/06/2026 - 16:24
ICEYE
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ICEYE: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 1 δισεκ. ευρώ εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή κυρίαρχης πληροφόρησης από το διάστημα

09/06/2026 - 14:25

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: To 1944 πραγματοποιείται μία από τις χειρότερες σφαγές Ελλήνων αμάχων από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής

Ιράν: «Σπόντα» Αραγτσί για την κατάρριψη του αμερικανικού Apache – «Οι ξένες δυνάμεις καλύτερα να φύγουν από την περιοχή»

Οι σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες υποστηρίζουν την «fast track» ένταξη της Ουκρανίας σε NATO και ΕΕ

FCAS: «Σκέτη βλακεία» – Ο Βέλγος πρωθυπουργός καταδικάζει την εγκατάλειψη του γαλλογερμανικού μαχητικού

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν: «Οι ΗΠΑ αναγκαστικά θα απαντήσουν στην κατάρριψη του ελικοπτέρου Apache»

Βουλγαρία: Η νέα κυβέρνηση δεν θα παράσχει όπλα στην Ουκρανία

Τουρκία: Ο Οζέλ καταγγέλλει σχέδιο εξουδετέρωσης του CHP – Βαθιά κρίση στην τουρκική αντιπολίτευση

Το Ισραήλ σχεδίαζε «σοβαρό πλήγμα» στο ιρανικό καθεστώς και είναι έτοιμο να επιστρέψει στον πόλεμο, λέει ο Αρχηγός των IDF

Top News

Μίνα Αρναούτη: «270.000 ευρώ πρόστιμο για εγκατάλειψη ζώων κι εγώ πήρα αποζημίωση 39.000 για το τροχαίο με τον Παντελίδη»

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Η τρυφερή ανάρτηση για τον γιο του - «Στο τέλος της ημέρας, αυτός είναι όλος μου ο κόσμος»

Η Έφη Θώδη τραγούδησε το «Αιγαίο»: «Άννα Βίσση, σε περιμένω στο πανηγύρι μου»

Ο Σάκης Κατσούλης για τη Μαριαλένα Ρουμελιώτη: «Σε θαύμαζα να γίνεσαι μητέρα» - Βίντεο από το μαιευτήριο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert