A400M: Παρουσία Ακάρ παραδόθηκε στην τουρκική ΠΑ το τέταρτο αναβαθμισμένο μεταγωγικό αεροσκάφος [pics,vid]

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε σήμερα το μεταγωγικό αεροσκάφος A400M, το τέταρτο του τύπου που αναβαθμίστηκε από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Στην τελετή παράδοσης του αναβαθμισμένου αεροσκάφους βρέθηκε και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε ότι είναι «υπερήφανος» για την αμυντική βιομηχανία της χώρας.

«Η Τουρκία επιθυμεί να πραγματοποιήσει δραστηριότητες συστήρησης και αναβάθμισης αεροσκαφών φιλικών χωρών στα εργοστάσιά της στο εγγύς μέλλον, παρέχοντας έτσι πολύ περισσότερη προστιθέμενη αξία στην εθνική οικονομία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Το A400M πραγματοποίησε τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμισής του στην 2η Διεύθυνση Εργοστασίου Συντήρησης Αεροπορίας στην επαρχία Καισάρεια της κεντρικής Τουρκίας. Το εργοστάσιο αυτό είναι ένα από τα τέσσερα κέντρα στον κόσμο που εκτελούν δραστηριότητες εκσυγχρονισμού για αεροσκάφη A400M.

«Το εργοστάσιό μας, που είναι το καμάρι της χώρας μας και της Καισάρειας, συνεχίζει με επιτυχία τις δραστηριότητές του στον τομέα της άμυνας και της αεροπορίας με την εμπειρία του. Συνεισφέρει σημαντικά στην αμυντική μας βιομηχανία και στην οικονομία της χώρας με το καταρτισμένο προσωπικό, τις ευκαιρίες και δυνατότητες», πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Το συμβόλαιο εκσυγχρονισμού του A400M υπεγράφη μεταξύ της Airbus και της κρατικής αμυντικής εταιρείας ASFAT της Τουρκίας το 2019. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 αεροσκάφη A400M στο απόθεμα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Ακάρ είπε ότι τα μεταγωγικά A400M, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως – όπως στην εκκένωση και στρατιωτικές επιχειρήσεις και στη μεταφορά προσωπικού και υλικού – έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις ενέργειες του στρατού μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023.

Πηγή: Anadolu