OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

19/12/2025 - 17:49
M1A1 Abrams
Share on FacebookShare on Twitter

Οι Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις (ADF) ολοκλήρωσαν την δέσμευσή τους να παραδώσουν 49 άρματα μάχης τύπου M1A1 Abrams στις δυνάμεις της Ουκρανίας.

Η δωρεά, αξίας περίπου 245 εκατομμυρίων δολαρίων, ανταποκρίνεται στο αίτημα του Κιέβου και αποτελεί μέρος της συνολικής βοήθειας που έχει παρασχεθεί στην Αυστραλία από την έναρξη του πολέμου, η οποία ξεπερνά τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια είναι στρατιωτική βοήθεια.

Τα πρώτα 37 τανκς έφτασαν στην Ουκρανία τον περασμένο Ιούλιο, με πολλά από αυτά να έχουν ήδη αναπτυχθεί στην πρώτη γραμμή.

Η τελευταία δόση των 12 Abrams παραδόθηκε πριν από λίγες μέρες, έτοιμη για μάχη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας.

🇦🇺🤝🇺🇦
#YourADF has delivered on Australia’s commitment to supply 49 M1A1 Abrams tanks to Ukraine, part of more than $1.7B in Australian support since Russia’s illegal invasion.

The final tanks have now arrived after a massive logistics mission involving ADF soldiers,… pic.twitter.com/nKHRxE02ke

— Defence Australia (@DefenceAust) December 19, 2025

Ο Διοικητής της Επιχείρησης, Συνταγματάρχης Τζέιμς Σμιθ, δήλωσε ότι η επιχείρηση μεταφοράς των αρμάτων μάχης από την Αυστραλία στην Ευρώπη ήταν μια σημαντική άσκηση υλικοτεχνικής υποστήριξης.

«Είναι ένα τεράστιο εγχείρημα να φέρουμε ένα άρμα μάχης 60 τόνων στη μέση του κόσμου και να διασφαλίσουμε ότι όταν το δώσουμε στους Ουκρανούς φίλους μας, θα είναι έτοιμο για χρήση», δήλωσε ο Συνταγματάρχης Σμιθ.

Τα Abrams φορτώθηκαν σε ένα φορτηγό πλοίο και πέρασαν 55 μέρες στη θάλασσα, στο ταξίδι προς την Ευρώπη.

Ένα κλιμάκιο ειδικών σε άρματα μάχης, τεχνικών, μηχανικών και προσωπικού υποστήριξης των ADF περίμενε την άφιξη των αρμάτων μάχης. Οι τελικές δραστηριότητες εξοπλισμού και ετοιμότητας διήρκεσαν περίπου μία εβδομάδα για να διασφαλιστεί ότι τα άρματα μάχης ήταν πλήρως έτοιμα πριν από την παράδοσή τους.

«Αυτά τα άρματα μάχης είναι μια εξαιρετικά ικανή και αποδεδειγμένη πλατφόρμα», δήλωσε ο Συνταγματάρχης Σμιθ. «Η παράδοσή τους θα ενισχύσει την ικανότητα της Ουκρανίας να αμυνθεί έναντι της ρωσικής επιθετικότητας».

Tags: M1A1 ABRAMSΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣΑΥΣΤΡΑΛΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

PrSM - THAAD
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Οι ΗΠΑ τετραπλασιάζουν την παραγωγή πυραύλων PrSM και THAAD εν μέσω του πολέμου με το Ιράν

25/03/2026 - 17:02
Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter: Τουρκία και Βρετανία υπέγραψαν σύμβαση πολλών δισεκατομμυρίων για την εκπαίδευση και την υποστήριξη των νέων μαχητικών

25/03/2026 - 15:46
στρατιωτική παρέλαση
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τα όπλα που «έκλεψαν» την παράσταση στην στρατιωτική παρέλαση: Από τις SeaHake Mod4, στους «Κένταυρο» και «Υπερίων» [pics]

25/03/2026 - 14:01

Διαβάστε Επίσης

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Top News

Εριέττα Κούρκουλου - Βύρωνας Βασιλειάδης: Φωτογραφίες από την απόδραση στο Ναύπλιο με τους γιους τους

Ο Έλληνας πρέσβης διόρθωσε το «Μακεδονία» της Μελάνια Τραμπ και «πρόλαβε» μεγάλο ατόπημα

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Σίσσυ Χρηστίδου σε Κωνσταντίνο Βασάλο: «Μπορεί να μένουμε σε μία ιστορία που είναι πολύ τοξική, αλλά να μην το ξέρουμε»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert