Abrams: Ο αμερικανικός στρατός θα αναβαθμίσει τα άρματα μάχης του στη νέα έκδοση M1E3

Ο στρατός των ΗΠΑ ενέκρινε την αναβάθμιση στα άρματα μάχης M1 Abrams για να τα καταστήσει πιο αποτελεσματικά «για τον σύγχρονο πόλεμο».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του US Army, το πρόγραμμα M1A2 System Enhancement Package θα διακοπεί σταδιακά και θα απαπτυχθεί η έκδοση M1E3, η οποία θα επικεντρωθεί στη βελτίωση των δυνατοτήτων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των μελλοντικών απειλών στο πεδίο μάχης του 2040 και έπειτα.

Η ανάπτυξη του M1E3 Abrams θα περιλαμβάνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του M1A2 SEPv4 και θα συμμορφώνεται με τα πιο πρόσφατα αρθρωτά πρότυπα ανοιχτών συστημάτων, επιτρέποντας ταχύτερες τεχνολογικές αναβαθμίσεις και απαιτώντας λιγότερους πόρους.

Αυτό θα επιτρέψει στον Στρατό και τους εμπορικούς του εταίρους να σχεδιάσουν ένα πιο βιώσιμο, ελαφρύτερο άρμα που θα είναι πιο αποτελεσματικό στο πεδίο της μάχης στο αρχικό πεδίο και πιο εύκολο να αναβαθμιστεί στο μέλλον, όπως λέει η ανακοίνωση.

«Αυτός ο εκσυγχρονισμός θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία των ομάδων μάχης τεθωρακισμένων ταξιαρχιών σε συγκρούσεις σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω μειωμένου αποτυπώματος και αυξημένης επιχειρησιακής και τακτικής κινητικότητας», προστίθεται.

Η αρχική επιχειρησιακή ικανότητα για τα νέα άρματα μάχης M1E3 Abrams αναμένεται στις αρχές της δεκαετίας του 2030.