Abrams: Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν το πρώτο αμερικανικό άρμα μάχης στην Ουκρανία [vid]

Αξιωματούχοι διορισμένοι από τη Μόσχα δήλωσαν σήμερα ότι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν για πρώτη φορά ένα άρμα μάχης Abrams που προμήθευσαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Το βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υποτίθεται ότι δείχνει ένα άρμα μάχης Abrams να φλέγεται δεν μπορεί να επαληθευτεί ανεξάρτητα.

«Από την αρχή, οι στρατιώτες μας έλεγαν ότι αυτά τα άρματα μάχης θα καούν όπως και άλλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Αναφερόταν σε προηγούμενες περιπτώσεις όπου η Ρωσία λέει ότι κατέστρεψε όπλα που προμήθευσε η Δύση στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ άρχισαν να προμηθεύουν άρματα μάχης Abrams στις ουκρανικές δυνάμεις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πέρσυ, μια ρωσική εταιρεία δεσμεύτηκε να προσφέρει 66.000 ευρώ σε μετρητά στους πρώτους στρατιώτες που θα καταστρέψουν ή θα καταλάβουν τα δυτικής κατασκευής άρματα μάχης στην Ουκρανία μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα καταστρέψουν όσα δυτικά τεθωρακισμένα θα σταλούν στην Ουκρανία.

Τα αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης Abrams έφτασαν στην Ουκρανία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η προμήθεια αυτών των τανκς ήταν ένα από τα πρωτεύοντα αιτήματα του Κιέβου προς την Ουάσιγκτον, η οποία θα παραδώσει συνολικά 31 άρματα μάχης.

Με πληροφορίες από: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου