OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Abrams: «Στείλτε τώρα τα τανκς στην Πολωνία» λέει το Κογκρέσο στο Πεντάγωνο

27/01/2022 - 05:36
Abrams
Share on FacebookShare on Twitter

Μπροστά στις ρωσικές απειλές, πολλά εξέχοντα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ ζητούν από το Υπουργείο Άμυνας να επισπεύσει την πώληση και παράδοση 250 προηγμένων αμερικανικών τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης, τα M1A2 Abrams έκδοσης SEPv3, για να ενισχύσει την «ανατολική πλευρά του NATO».

«Η επίσπευση της παροχής των αρμάτων μάχης, ειδικά καθώς η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις γύρω από την Ουκρανία, θα έστελνε ένα σημαντικό μήνυμα τόσο στο NATO όσο και στο Κρεμλίνο», αναφέρεται στην επιστολή που έστειλαν τα μέλη του Κογκρέσου στον αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν.

Η Πολωνία, χάρη στην τοποθεσία της στα δυτικά της Ουκρανίας, θα μπορούσε να ενισχύσει την ουκρανική άμυνα και την αποτρεπτική στάση του NATO. Αλλά η κίνηση να σταλούν άρματα μάχης Abrams μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική από κάποια άποψη, καθώς η στρατιωτική κατάταξη της Global Firepower αναφέρει ότι η Ρωσία διαθέτει έως και 12.000 άρματα μάχης. Ωστόσο, έχει μεγαλύτερη σημασία η εμβέλεια και η ανάλυση των αισθητήρων των τανκς και η ακρίβεια των όπλων τους, παρά ο μεγάλος αριθμός τους.

Abrams

Δεν έχει σημασία η ποσότητα, αλλά η ποιότητα των αρμάτων μάχης

Μια αριθμητικά κατώτερη δύναμη αρμάτων μάχης θα μπορούσε να επικρατήσει έναντι μιας μεγαλύτερης δύναμης εάν διαθέτουν ακριβή και μεγάλης εμβέλειας θερμικά σκοπευτικά και αισθητήρες. Σε αυτή την περίπτωση, ένας μικρός αριθμός τανκς θα μπορούσε να στοχεύσει και να καταστρέψει μια μεγαλύτερη αντίπαλη δύναμη σε βεληνεκές χωρίς να εντοπιστεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οΠολέμος του Κόλπου, κατά τον οποίο τα άρματα μάχης Abrams κατέστρεψαν μεγάλο αριθμό ιρακινών T-72.

Από αυτή την άποψη, οι αναλυτές πρέπει να εξετάσουν πόσα από τα 12.000 άρματα μάχης της Ρωσίας έχουν εκσυγχρονιστεί, έτσι ώστε να μπορούν να ανταγωνιστούν ή να αντιμετωπίσουν τα αναβαθμισμένα άρματα μάχης M1A2 Abrams των Ηνωμένων Πολιτειών που επιχειρούν στην Πολωνία. Πόσα ρωσικά άρματα μάχης είναι αναβαθμισμένα T-72 ή T-90 και τι είδους βεληνεκές και ανάλυση έχουν οι αισθητήρες τους; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση μπορεί κάλλιστα να καθορίσει ποιος θα επικρατήσει σε μια μάχη με τανκς ανάμεσα σε Πολωνία-NATO και Ρωσία.

Abrams

«Η ενίσχυση του εξοπλισμού της Πολωνίας με το υπερσύγχρονο τανκ M1A2 θα χρησίμευε για να αντικαταστήσει τα όπλα σοβιετικής εποχής που υπάρχουν ακόμα στις πολωνικές δυνάμεις. Έτσι, θα ενισχυθεί η διαλειτουργικότητα με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του NATO, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει τη βιομηχανική βάση των ΗΠΑ», αναφέρει η επιστολή.

Με πληροφορίες από: National Interest

Tags: ABRAMSM1A2 ABRAMSΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΩΝΙΑ

Related Posts

Στέιτ Ντιπάρτμεντ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εγκρίνει εξοπλιστικό πακέτο «μαμούθ» για Εμιράτα, Ισραήλ, Κουβέιτ και Κατάρ – Τι περιλαμβάνει

02/05/2026 - 11:59
USS Higgins
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

USS Higgins: Πυρκαγιά στο αντιτορπιλικό του US Navy – Προκλήθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης και πρόωσης

01/05/2026 - 09:15
MV-75 Cheyenne II: Το νέο tiltrotor του Αμερικανικού Στρατού και η ένοπλη έκδοση για τους Πεζοναύτες
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

MV-75 Cheyenne II: Το νέο tiltrotor του Αμερικανικού Στρατού και η ένοπλη έκδοση για τους Πεζοναύτες

01/05/2026 - 06:51

Διαβάστε Επίσης

ORION 26: Το χαλύβδινο αποτύπωμα του Στρατού Ξηράς, ο αθέατος παράγοντας ισχύος και το στοίχημα που κερδήθηκε

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες με πολλά μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1941 τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Ιράν: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο των ΗΠΑ – Είμαστε έτοιμοι είτε για διπλωματία είτε για πόλεμο»

Wall Street Jounal: Ο πόλεμος στο Ιράν «εκθέτει» τις δυνατότητες των ΗΠΑ σε Ρωσία, Κίνα και Βόρεια Κορέα

Ζελένσκι: «Παρατηρήσαμε ασυνήθιστη δραστηριότητα στα σύνορα με τη Λευκορωσία – Θα απαντήσουμε αν χρειαστεί»

Ουκρανία: «Σφίγγγει» ο ρωσικός κλοιός γύρω από την πόλη Κοστιαντινίφκα της περιφέρειας Ντονέτσκ

Μικρασιατική Εκστρατεία: Η έναρξη του πολέμου και η αποβίβαση του στρατού στη Σμύρνη [pics]

Top News

Δημοσκόπηση Marc: Στο 32,2% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου έναντι 13,5% του ΠΑΣΟΚ, μόνιμη «πληγή» η ακρίβεια

Μαρία Μενούνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 5 χρόνια από τον θάνατο της μητέρας της - «Μου λείπεις, σ' αγαπώ για πάντα»

Γιώργος Μυλωνάκης: Σημάδια βελτίωσης της υγείας του - Οι αντιδράσεις του και η επίσκεψη Μητσοτάκη

Μαρία Αλιφέρη: Το εντυπωσιακό ζεϊμπέκικο και το μικρό «ατύχημα» στη σκηνή του J2US - Δείτε βίντεο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert