Admiral Golovko: Καθυστερεί η παράδοση της νέας φρεγάτας στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό [pics]

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα το Γραφείο Τύπου του Ναυπηγείου Severnaya Verf της Αγίας Πετρούπολης στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η νέα και πανίσχυρη φρεγάτα Admiral Golovko κλάσης Admiral Gorshkov, δεν θα παραδοθεί αυτόν τον μήνα, όπως είχαν αναφέρει προηγουμένως πηγές της ρωσικής ναυπηγικής βιομηχανίας, αλλά αντιθέτως η παράδοσή της θα καθυστερήσει κάποιους μήνες ακόμα.

«Συγκεκριμένα, βάσει του προγραμματισμού για το πρόγραμμα ναυπήγησης και ανάπτυξης, η φρεγάτα τύπου Admiral Golovko θα παραδοθεί στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Ωστόσο, η ακριβής ημερομηνία ένταξης του πολεμικού πλοίου στον ρωσικό στόλο θα αποφασιστεί από την Κεντρική Διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού», ανέφεραν αξιωματούχοι του Ναυπηγείου. Με άλλα λόγια το «παράθυρο» του ρωσικού Ναυπηγείου είναι ανοιχτό από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι η φρεγάτα Admiral Golovko θα ενταχθεί στον Βόρειο Στόλο, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου θαλάσσιων δοκιμών. Σημειώνεται ότι η Admiral Golovko είναι η τρίτη φρεγάτα κλάσης «Admiral Gorshkov» ενώ οι δύο προηγούμενες δύο υπηρετούν ήδη με τον Βόρειο Στόλο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και πήρε το όνομά της από τον Arseny Golovko (1906-1962), ο οποίος ήταν Διοικητής του σοβιετικού Βόρειου Στόλου κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα χαρακτηριστικά της

Η νέα φρεγάτα Admiral Golovko, όπως οι φρεγάτες της ίδιας κλάσης, θεωρούνται ως τα πιο προηγμένα και σύγχρονα πολεμικά πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και χαρακτηρίζονται ως «πολλαπλών ρόλων», διότι έχουν την δυνατότητα να εκτελέσουν ένα ευρύ φάσμα αποστολών απέναντι σε εχθρικές μονάδες επιφανείας, υποβρύχια και εναέριες απειλές.

Έχουν μέγιστο εκτόπισμα 5.400 τόνουςμήκος 135 μέτρα και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα έως και 29 κόμβους, ενώ είναι εξοπλισμένες με μεγάλο ωφέλιμο φορτίο για να χτυπούν αποτελεσματικά εχθρικά πλοία, χερσαίους ή και παράκτιους στόχους σε εμβέλεια άνω των 1.500 χιλιομέτρων.

Συγκεκριμένα φέρουν:

Φωτογραφία αρχείου