Admiral Gorshkov: Έρχεται στη Μεσόγειο η ρωσική φρεγάτα εξοπλισμένη με πυραύλους Zircon

Η ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov, εξοπλισμένη με τους προηγμένους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, θα αναπτυχθεί στη Μεσόγειο, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Η φρεγάτα Admiral Gorshkov του βόρειου στόλου της Ρωσίας θα ηγείται της μόνιμης ειδικής ομάδας του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας στη Μεσόγειο Θάλασσα», δήλωσαν στο TASS δύο αξιωματούχοι που πρόσκεινται στο Πολεμικό Ναυτικό.

«Αφού πέρασε πρόσφατα τη Διώρυγα του Σουέζ, η φρεγάτα Admiral Gorshkov έγινε το ηγετικό πλοίο της Μεσογειακής Μοίρας του Ρωσικού Ναυτικού», είπε ένας από τους δύο αξιωματούχους.

Ο άλλος αξιωματούχος αναφέρει ότι το πολεμικό πλοίο θα βρίσκεται στη Μεσόγειο «για περίπου δύο μήνες, ενώ σποραδικά θα καταπλέει στο Ταρτούς της Συρίας», όπου βρίσκεται μια ρωσική ναυτική εγκατάσταση.

Το Admiral Gorshkov μεταφέρει τους πυραύλους Zircon που έχουν βεληνεκές 900 km και μπορούν να πιάσουν υπερηχητικές ταχύτητες, καθιστώντας δύσκολη την άμυνα εναντίον τους. Έχει μέγιστο εκτόπισμα 5.400 τόνους, μήκος 135 μέτρα και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα έως και 29 κόμβους, ενώ είναι εξοπλισμένη με μεγάλο ωφέλιμο φορτίο για να χτυπούν αποτελεσματικά εχθρικά πλοία, χερσαίους ή και παράκτιους στόχους σε εμβέλεια άνω των 1.500 χιλιομέτρων.

Πρόσφτατα, η ρωσική φρεγάτα ανεφοδιάσθηκε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, ενώ συμμετείχε και σε κοινά εκπαιδευτικά γυμνάσια με την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

Πηγή: TASS