Admiral Kuznetsov: Η Ρωσία πρέπει να βρει άμεσα πλήρωμα για το αεροπλανοφόρο της – Οι δυσκολίες και τα εμπόδια

Το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας, το Admiral Kuznetsov, μπορεί σύντομα να αποκτήσει πλήρωμα, αφού τώρα δεν έχει, φέρνοντας το ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του σε υπηρεσία με το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το ρωσικό αεροπλανοφόρο υποβάλλεται από το 2017 σε μια προσπάθεια γενικής επισκευής, κατά τη διάρκεια της οποίας υπέστη πολλές πυρκαγιές και αντιμετώπισε πολλές τεχνικές δυσκολίες.

Η ρωσική εφημερίδα Izvestia ανέφερε στις 10 Απριλίου ότι το πλήρωμα του Admiral Kuznetsov «βρίσκεται σε διαδικασία μεταρρύθμισης». Σύμφωνα το άρθρο, ανώνυμες πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα ότι οι προετοιμασίες για τη συγκρότηση του νέου πληρώματος έχουν ξεκινήσει.

Το μέγεθος του νέου πληρώματος, σύμφωνα με την Izvestia, θα είναι περίπου 1.500 άτομα. Θα είναι ελαφρώς μικρότερο από το προηγούμενο πλήρωμα, που ξεπερνούσε τα 1.900 άτομα προσωπικό. Σύμφωνα με την Izvestia, το μειωμένο μέγεθος του πληρώματος οφείλεται στην εγκατάσταση «νέων αυτοματοποιημένων συστημάτων και μονάδων» στο σκάφος. Το Admiral Kuznetsov αναμένεται να διαθέτει ενημερωμένο ηλεκτρικό εξοπλισμό και αμυντικά συστήματα, μεταξύ άλλων βελτιώσεων.

Η Ρωσία μπορεί να δυσκολευτεί να βει διαθέσιμο προσωπικό για το αεροπλανοφόρο, λόγω των ελλείψεων στρατιωτικού προσωπικού στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία.

Η επιστροφή του αεροπλανοφόρου στον στόλο της Ρωσίας έχει προγραμματιστεί για το 2024. Αρχικά επρόκειτο να είχε ολοκληρώσει την γενική επισκευή του το 2021, αλλά αυτό καθυστέρησε λόγω μιας σειράς περιστατικών από το 2017, όπως οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν στο πλοίο το 2019 και στη συνέχεια ξανά το 2022.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι ακόμα και να βρεθούν τα άτομα που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το πλήρωμα, η εκπαίδευση και η εξοικείωσή τους με το πλοίο θα χρειαστεί αρκετούς μήνες. Ακόμη και το παλιό πλήρωμα θα δυσκολευόταν να μάθει πώς να χειρίζεται σωστά τον πρόσφατα εγκατεστημένο εξοπλισμό. Η μη επαρκής εκπαίδευση και κατάρτιση του πληρώματος μπορεί να οδηγήσει εκ νέου σε ένα ατύχημα.

Πηγή: The Drive