OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Admiral Kuznetsov: Η Ρωσία «ψάχνεται» για τον «διάδοχο» του αεροπλανοφόρου

10/12/2021 - 05:13
Admiral Kuznetsov
Share on FacebookShare on Twitter

Έχουν περάσει δύο χρόνια από το τρομερό ατύχημα που σημειώθηκε με «πρωταγωνιστή» το περίφημο «Admiral Kuznetsov» , το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να «τεθεί εκτός υπηρεσίας» το μοναδικό αεροπλανοφόρο που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας και η Μόσχα «ψάχνεται» για να βρει λύση στο πρόβλημα αυτό.

Αν και οι εργασίες αναβάθμισης και ανακατασκευής μέρους του αεροπλανοφόρου δεν έχουν ολοκληρωθεί, διότι έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν πλήρως το 2023, εντούτοις οι Ρώσοι εξετάζουν την ανάγκη ναυπήγησης ενός νέου αεροπλανοφόρου και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα σχεδιασμού για νέο πολεμικό πλοίο – «διάδοχο» του «Admiral Kuznetsov».

Υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος της Στρατιωτικής – Βιομηχανικής Επιτροπής της χώρας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι: «Το Υπουργείο Άμυνας, σε συνεργασία με ρωσικές αμυντικές βιομηχανίες, εξετάζουν τη δυνατότητα ναυπήγησης ενός νέου αεροπλανοφόρου. Τώρα, αναλύουμε το πιθανό ρίσκο, σε οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο, που μπορεί να προκύψει από την έναρξη κατασκευής ενός τέτοιου πλοίου».

Στη συνέχεια, ο ίδιος άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να υπάρξει μια «πολλά υποσχόμενη πρόταση» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως τελική προθεσμία το 2023, για την ολοκλήρωση όλων των επισκευών και τον εκσυγχρονισμό του «Admiral Kuznetsov», εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την επιτυχημένη επιστροφή του ιστορικού αεροπλανοφόρου στις θάλασσες.

«Έτοιμοι» δηλώνουν οι Ρώσοι για νέο αεροπλανοφόρο

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της United Shipbuilding Corporation Αλεξέι Ραχμάνοφ δήλωσε πρόσφατα σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ότι οι εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες είναι έτοιμες να αναλάβουν το μεγάλο και πολύπλοκο πρόγραμμα κατασκευής του νέου ρωσικού αεροπλανοφόρου, το οποίο θα περιλαμβάνει όχι μόνο την κατασκευή του, αλλά την έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, καθώς η Ρωσία βρίσκεται αρκετά «πίσω» στον τομέα ναυπήγησης τέτοιων πλοίων, συγκριτικά με την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Ο ισχυρισμός αυτός φαίνεται πως επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι η εταιρεία Nevskoe Design Bureau, που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και τη ναυπήγησης τέτοιου είδους πλοίων, επεξεργάζεται διάφορα πρωτότυπα σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου αεροπλανοφόρου που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Μάλιστα, η εταιρεία αποκάλυψε ένα πρωτότυπο μοντέλο με την ονομασία «Varan» το οποίο έχει κοινά κατασκευαστικά χαρακτηριστικά με αεροπλανοφόρο, με κατάστρωμα και μαχητικά αεροσκάφη αλλά και ελικόπτερα.

Αν και βρίσκεται ακόμα σε φάση σχεδιασμού, το πρωτότυπο μοντέλο διαθέτει κατάστρωμα με αυτοματοποιημένα συστήματα για την απογείωση των αεροσκαφών, ενώ είναι ικανό να μεταφέρει 24 μαχητικά πολλαπλών ρόλων, έξι περίπου ελικόπτερα αλλά ακόμα και 20 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, δηλαδή drones. Έχει εκτόπισμα 45 χιλιάδες τόνους, μήκος περίπου 250 μέτρα, πλάτος περίπου 65 μέτρα, και είναι σε θέση να αναπτύξει ταχύτητες μέχρι και 26 κόμβους, σύμφωνα με πληροφορίες της κατασκευάστριας εταιρείας Nevskoe Design Bureau.

Με πληροφορίες από: Defense World / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ADMIRAL KUZNETSOVΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΑΕΡΟΣΚΑΦΗΡΩΣΙΑ

Related Posts

Nester - Roketsan
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Nester: O τουρκικός πύραυλος «νυστέρι» για πλήγματα ακριβείας – Η Roketsan παρουσιάζει τέσσερα νέα πυραυλικά συστήματα

07/05/2026 - 06:54
V-BAT
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

14 V-BAT σε Αιγαίο και Έβρο: Τα «μάτια» του Στρατού Ξηράς σε θαλάσσια και χερσαία σύνορα

07/05/2026 - 05:03
Typhon - ΗΠΑ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Κοινές ασκήσεις Ιαπωνίας, Φιλιππινών και ΗΠΑ με το βλέμμα στην Κίνα: Εκτοξεύθηκε Tomahawk από σύστημα Typhon

06/05/2026 - 20:20

Διαβάστε Επίσης

Οι Ευρωπαίοι ζητούν μεγαλύτερη ανεξαρτησία – Μειώνονται δραματικά όσοι θεωρούν πως οι ΗΠΑ είναι αξιόπιστος σύμμαχος

Γιος του επικεφαλής της Χαμάς στις διαπραγματεύσεις με το «Συμβούλιο Ειρήνης» σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

Ρωσία: Φοβάται ουκρανική επίθεση την «Ημέρα της Νίκης» και υπόσχεται αντίποινα – Καλεί διπλωμάτες να εγκαταλείψουν το Κίεβο

Γαλλία: «Εκτός συζήτησης» η άρση «ακόμη και της παραμικρής κύρωσης» στο Ιράν όσο το Ορμούζ παραμένει αποκλεισμένο

H Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε της νύκτα 347 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη – Δύο drones συνετρίβησαν στη Λετονία

Το Ιράν διαψεύδει ότι έπληξε πλοίο συμφερόντων της Νότιας Κορέας στα Στενά του Ορμούζ

Project Freedom: Πώς η Σαουδική Αραβία ακύρωσε την επιχείρηση του Τραμπ στα Στενά του Ορμούζ

Nester: O τουρκικός πύραυλος «νυστέρι» για πλήγματα ακριβείας – Η Roketsan παρουσιάζει τέσσερα νέα πυραυλικά συστήματα

Top News

Νατάσα Θεοδωρίδου και Γιάννης Καρυπίδης στην πρώτη κοινή δημόσια εμφάνιση - Το σχόλιο της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Μαριαλένα Ρουμελιώτη - Σάκης Κατσούλης: Εικόνες από το baby shower που έκαναν πριν τη γέννηση του γιου τους

Σία Κοσιώνη: «Όταν έχω κάτι να πω, θα το πω» απάντησε σε ερώτηση για την επικείμενη αποχώρησή της από τον ΣΚΑΪ

Ο Γιώργος Μαζωνάκης έβαλε ποδιά και μαγείρεψε στο Άγιο Όρος - Τα λόγια του τραγουδιστή στην κάμερα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert