Admiral Kuznetsov: Το ρωσικό αεροπλανοφόρο δεξαμενίζεται για αναβάθμιση και επισκευές

Μετά από πολλά ατυχήματα, εμπόδια και προβλήματα, το ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov θα δεξαμενιστεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης και επισκευής, που έχουν ως στόχο να θέσουν τη ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου πλήρως και λειτουργική έως το 2023, σε μια χρονική συγκυρία αρκετά σημαντική για τη Μόσχα.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές πληροφόρησης της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας, ότι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Admiral Kuznetsov θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τουλάχιστον μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρουν οι Ρώσοι, οι αναβαθμίσεις στο αεροπλανοφόρο, θα του επιτρέπουν να φέρει μεγαλύτερο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-33 και MiG-29, ενώ θα ενσωματωθούν νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, επικοινωνιών, λέβητες και αντλίες, καθώς επίσης και ένα πυραυλικό σύστημα αεράμυνας τύπου Pantsir-M.

Επίσης έχει προγραμματιστεί και ένα εξωτερικό «makeover» που θα δώσουν στο Admiral Kuznetsov μια νέα εξωτερική εμφάνιση με βαφές αξίας 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Φαίνεται πως η Ρωσία θέλει να «βγάλει στις θάλασσες» το ρωσικό αεροπλανοφόρο το συντομότερο δυνατό.