Aggressor: Τα «ρωσικά» F-16 κυριαρχούν στην Red Flag [vid]

Τα «ρωσικά» μαχητικά αεροσκάφη F-16 Aggressor της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν τις πρώτες τους πτήσεις πριν από λίγες ημέρες, προκαλώντας τρομερές αντιδράσεις, ενώ λόγος έγινε και για ένταξη των stealth αεροσκαφών F-35 πέμπτης γενιάς, στην ιδιαίτερη μοίρα μαχητικών.

Σε νέα εντυπωσιακά πλάνα από την τρομερή άσκηση Red Flag στην Αλάσκα, τα χαρακτηριστικά αυτά μαχητικά αεροσκάφη, επιδεικνύουν περήφανα τα χρώματα τους, που είναι βασισμένα στην βαφή που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στις αεροπορικές δυνάμεις τους, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το ρωσικό stealth μαχητικό αεροσκάφος Su-57.

Τα αεροσκάφη «Aggressors» είναι βαμμένα στα χρώματα και σχέδια της παραλλαγής των μαχητικών αεροσκαφών της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας με σκοπό την ρεαλιστικότερη εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ενάντια στα ρωσικά μαχητικά.

Η άσκηση Red Flag και τα «Aggressor»

Τα «ρωσικά» μαχητικά αεροσκάφη F-16 Aggressor χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση όλων των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο των ασκήσεων «Red Flag» αεροπορικές δυνάμεις από συμμαχικές χώρων των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, μεταβαίνουν στην Αλάσκα και στις αεροπορικές βάσεις Nelis και Eielson, για να πολεμήσουν τα «ρωσικά» μαχητικά.

Δείτε βίντεο από την άσκηση Red Flag με τα ρωσικά μαχητικά F-16 «Aggressor»: