AIM-9X Sidewinder: Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αυξάνει το απόθεμά τους σε 2.500 πυραύλους

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή AIM-9X Sidewinder σε 2.500 πυραύλους για τα αποθέματα της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού των ΗΠΑ και των συμμάχων της χώρας.

Τροποποιώντας τη σύμβασή που υπεγράφη με τη Raytheon στις αρχές του Ιουνίου 2023, το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 29 Σεπτεμβρίου ότι θα αυξήσει το μερίδιο ης εταιρείας για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας.

Η συμφωνία που είχε υπογραφεί με τη Raytheon ήταν αξίας 236,7 εκατομμυρίων δολαρίων και αφορούσε την παραγωγή 571 πυραύλων AIM-9X Block II Sidewinder με συμπληρωματικό εξοπλισμό.

Ο Sidewinder είναι ένας πύραυλος πολλαπλών χρήσεων για εμπλοκές αέρος-αέρος, αλλά οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τον πύραυλο και σε επίγειες ή ναυτικές πλατφόρμες.

Ο προηγμένος πύραυλος μικρού βεληνεκούς είναι σε υπηρεσία με περισσότερες από 24 χώρες. Η εταιρεία προμηθεύει τους πυραύλους σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και σε άλλες συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ.

Η τελευταία έκδοση AIM-9X Block II είναι εξοπλισμένη με ενημερωμένα ηλεκτρονικά, συμπεριλαμβανομένης μιας δυνατότητας κλειδώματος μετά την εκτόξευση που χρησιμοποιεί μια νέα σύνδεση δεδομένων για υποστήριξη εμπλοκών πέρα ​​από την οπτική εμβέλεια.

Πηγή: Airforce Technology / Φωτογραφία αρχείου