AK-47: Ο Στρατός των ΗΠΑ «καίγεται» για πυρομαχικά για kalashnikov και άλλων ρωσικών όπλων [pics]

Χωρίς αμφιβολία το AK-47 ή όπως είναι γνωστό «kalashnikov», είναι το ιστορικό, διαχρονικό και χαρακτηριστικό όπλο των στρατιωτικών δυνάμεων της Σοβιετικής Ένωσης και πλέον της Ρωσίας, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί από ένοπλες ομάδες και μαχητές σε πολεμικές συγκρούσεις ανά τον κόσμο, με αποτέλεσμα να θεωρείται ως «φόβητρο» από τους Αμερικανούς.

Ωστόσο, ο Στρατός των ΗΠΑ προχώρησε σε μια ιδιαίτερα απρόσμενη και «παράδοξη» κίνηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμεί «διακαώς» να αποκτήσει μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών για τα τυφέκια AK-47 αλλά και άλλου είδους ρωσικά όπλα.

Ειδικότερα, πριν από λίγες ημέρες, η αρμόδια διεύθυνση του Αμερικανικού Στρατού Ξηράς έκανε γνωστό πως αναζητά προσφορές από προμηθευτές για την παραγωγή και την παράδοση μεγάλου αριθμού πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται από ρωσικά τακτικά όπλα.

Τι είδους  πυρομαχικά ζητά ο Στρατός των ΗΠΑ:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του US Army, η σύμβαση προβλέπει την αγορά ειδικών πυρομαχικών, εκτός πλαισίου NATO και πιο συγκεκριμένα ρωσικής κατασκευής, όπως περίστροφα, τυφέκια τύπου kalashnikov (AK-47), τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών αλλά και πολυβόλα.

Βάσει των γενικών προδιαγραφών που αναγράφονται στις απαιτήσεις του αμερικανικού Στρατού, πρόκειται για :

Σημειώνεται επίσης ότι για την εξαγορά αυτή προβλέπεται η σύμβαση παραγωγής αόριστης παράδοσης / απεριόριστης ποσότητας (IDIQ) πολλαπλών βραβείων, με διατάξεις πλήρους και ανοικτού ανταγωνισμού (F & OC), για την περίοδο Φορολογικού έτους 21 – FY26.

Αναλυτικά ο πίνακας που δόθηκε στην δημοσιότητα:

Πηγή: Defence Blog