Akinci: Το τουρκικό drone εκτόξευσε με επιτυχία τον υπερηχητικό πύραυλο TRG-122 [vid]

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar Akinci, που κατασκευάζεται από την τουρκική εταιρεία Baykar, πραγματοποίησε με επιτυχία μία δοκιμαστική εκτόξευση του υπερηχητικού κατευθυνόμενου πυραύλου TRG-122 (IHA).

Ο πύραυλος είναι ικανός να πλήξει στόχους σε απόσταση έως και 55 χιλιομέτρων, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Baykar:

Η δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου, που χτύπησε τον στόχο του με ακρίβεια στα 55 χιλιόμετρα, έγινε στο πεδίο δοκιμών της Σινώπης.

Ουσιαστικά, ο πύραυλος αέρος – εδάφους IHA-122 βασίζεται στην ρουκέτα TRG-122, που έχει προσαρμοστεί για να εκτοξεύεται από το τουρκικό drone. Ο πύραυλος TRLG-122 που εκτοξεύεται από ξηρά έχει μέγιστο βεληνεκές 35 χιλιόμετρα.

Αυτός είναι ο δεύτερος πύραυλος τέτοιου τύπου που εκτοξεύεται από το Akinci. Έχουν προηγηθεί δύο δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του πυραύλου IHA-230, ο οποίος βασίζεται στην ρουκέτα TRG-230. Ο συγκεκριμένος πύραυλος έχει εκτεταμένο βεληνεκές, πλήττοντας στόχους στα 150 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Roketsan.