«Amiral Cabanier»: Η Γαλλία παρήγγειλε την πέμπτη φρεγάτα FDI για το Πολεμικό της Ναυτικό

Η Γαλλία παρήγγειλε την πέμπτη φρεγάτα FDI για το Πολεμικό της Ναυτικό (Marine Nationale) από την Naval Group, η οποία θα ονομαστεί «Amiral Cabanier».

FDI

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο γαλλικός οργανισμός αμυντικών προμηθειών (DGA) παρήγγειλε την πέμπτη φρεγάτα FDI για το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό (Marine Nationale) από την Naval Group, η οποία θα ονομαστεί «Amiral Cabanier».

Η πρώτη φρεγάτα της κλάσης, η «Amiral Ronarc’h», παραγγέλθηκε τον Απρίλιο του 2017 και παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2025. Οι υπόλοιπες τέσσερις φρεγάτες θα παραδοθούν μεταξύ 2027 και 2032, σύμφωνα με την DGA.

H δεύτερη φρεγάτα «Amiral Louzeau», παραγγέλθηκε τον Μάρτιο του 2021 και αναμένεται να παραδοθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2026. Η τρίτη φρεγάτα, η «Amiral Castex», παραγγέλθηκε τον Μάρτιο του 2021, ενώ η τέταρτη φρεγάτα «Amiral Nomy» παραγγέλθηκε τον Δεκέμβριο του 2025.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο OnAlert, η Γαλλία βρίσκεται στη διαδικασία αύξησης της ισχύος πυρός των φρεγατών κλάσης «Amiral Ronarc’h», στα πρότυπα των ελληνικών FDI κλάσης «ΚΙΜΩΝ».

Το τέταρτο και το πέμπτο πλοίο της κλάσης θα κατασκευαστούν με διευρυμένη διαμόρφωση συστήματος κάθετης εκτόξευσης (VLS). Οι τρεις πρώτες φρεγάτες FDI – Amiral Ronarc’h, Amiral Louzeau  και  Amiral Castex – θα υποβληθούν στη συνέχεια σε αναβαθμίσεις ώστε να ταιριάζουν με αυτήν την βελτιωμένη διαμόρφωση.

Στη βασική τους διαμόρφωση, οι γαλλικές φρεγάτες FDI διαθέτουν δύο συστήματα κάθετης εκτόξευσης Sylver A50 με συνολικά 16 κελιά για πυραύλους εδάφους-αέρος Aster 15 και Aster 30. Η απόφαση διπλασιασμού αυτής της χωρητικότητας σε 32 κελιά ευθυγραμμίζεται με τη διαμόρφωση των ελληνικών φρεγατών FDI.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Εγκαταστάσεις ΤΗΕΟΝ στο Κορωπί
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

THEON: Συνάπτει συμφωνία αποκλειστικότητας για την εξαγορά της HGH Systèmes Infrarouges, επιταχύνοντας την επέκτασή της στις ηλεκτρο-οπτικές λύσεις για πλατφόρμες

Εξέλιξη ορόσημο στη στρατηγική της THEON για την ταχεία καθιέρωσή της ως ηγέτιδα εταιρία στα ηλεκτρο-οπτικά συστήματα για πλατφόρμες

Μακρόν - G7
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν στην G7: «Να ασκηθεί περισσότερη πίεση στη Ρωσία – Πάντα είχα εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Τραμπ»

«Είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε τέτοια σύγκλιση απόψεων στη G7. Και είναι η πρώτη φορά που καταλήγουμε σε τόσο σαφή συμπεράσματα», εκτίμησε ο Μακρόν.